Ubar

Citakan:Underlinked

Pél Nexium 40 mg ngandung zat esomeprazole magnesium

Ubar nyaéta hiji bahan atawa paduan bahan-bahan anu dimaksudkeun hsangkan bisa dipaké dina netepkeun diagnosa, nyegah, ngurangan, nyageurkeun panyakit atawa gajala panyakit, raheut atawa kalainan badaniah jeung rohaniah anu eunteup di hiji jalma, sasatoan atawa tutuwuhan. Aya ogé ubar nu dimaksudkeun pikeun ngalus-ngalus bagéan awak.[1]

Rupa-rupa Ubar

Ubar Jadi

Ubar jadi nyaéta ubar boh dina kaayaan murni atawa campuran anu mangrupa bubuk, éncér, salep, tablét, pél, suppositoria atawa mangrupa anu séjén anu mikaboga ngaran téknis saluyu jeung Farmakopé Indonésia atawa buku-buku séjén anu ditangtukeun ku pamaréntah.[1]

Ubar Patén

Ubat patén nyaéta ubar jadi anu miboga ngaran dagang kadaptar atasnami si nunyieun atawa dikawasakeunna jeung dijual dina bungkus asli ti pabrik anu meroduksina.[1]

Ubar Anyar

Ubar anyar nyaéta ubar anu di antarana ngabogaan eusi hiji zat boh minangka bagéan anu berhasiat ogé anu teu berhasiat. Misalna lapisan, pangeusi, panglarut, bahan pamantu (vehikulum) atawa komponén séjén anu acan dipikawanoh, sahingga henteu dipikanyaho hasiat atawa kaamananna.[1]

Ubar Asli

Ubar anyar nyaéta ubar anu meunang langsung tina bahan-bahan alamiah, diolah kalayan saderhana dumasar kana pangalaman jeung digunakeun pikeun pangubaran tradisionil.[1]

Other Languages
Afrikaans: Dwelmmiddel
Alemannisch: Droge
አማርኛ: መድኃኒት
تۆرکجه: دواء
বাংলা: ঔষধ
brezhoneg: Dramm
bosanski: Droga
català: Droga
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Iŏh
Cymraeg: Cyffur
Deutsch: Droge
English: Drug
Esperanto: Drogo
español: Droga
eesti: Droog
euskara: Droga
فارسی: دارو
føroyskt: Rúsevni
français: Drogue
Gaeilge: Druga
galego: Droga
עברית: סם (כללי)
Kreyòl ayisyen: Dwòg
interlingua: Droga
Bahasa Indonesia: Obat
Ido: Drogo
italiano: Droga
日本語: 薬物
Patois: Jogz
ಕನ್ನಡ: ಡ್ರಗ್
한국어:
kurdî: Tiryak
Latina: Medicamentum
Baso Minangkabau: Ubek
македонски: Дрога
Bahasa Melayu: Dadah
မြန်မာဘာသာ: ဆေး
Nederlands: Drug
occitan: Dròga
ਪੰਜਾਬੀ: ਡਰੱਗ
polski: Używka
português: Droga
română: Drog
sicilianu: Droga
Scots: Drog
srpskohrvatski / српскохрватски: Droga
සිංහල: බෙහෙත්
Simple English: Drug
shqip: Droga
српски / srpski: Дрога
svenska: Drog
тоҷикӣ: Дору
Tiếng Việt: Chất gây nghiện
ייִדיש: דראג
中文: 药物
Bân-lâm-gú: Io̍h-bu̍t
粵語: