Toyota F1


Toyota mangrupa salah sahiji tim balap anu berlaga di ajang Formula Hiji. Tim ieu dipiboga ku pabrikan mobil paling ageing di dunya, Toyota Motor Corporation. Tim Toyota ngamimitian debutna di GP Australia 2002 sareng pembalap Mika Salo-Allan McNish. Tim ieu mangrupa salah sahiji tim balap F1 anu paling beunghar. Diperkirakeun anggaran pertaunna (sateuacan dibatasi ku peraturan FIA) mencapai leuwih ti 400 juta dollar Amerika. Basis tim balap ieu aya di kota Cologne, Jerman.

Pembalap Toyota ayeuna nyaéta Jarno Trulli sareng Timo Glock. Tim Toyota ngagaduhan rencana keur ngaboyong Kimi Raikkonen taun 2010 engke. Sponsor utama tim Toyota nyaéta pabrikan elektronik ageing asal Jepang, Panasonic.

  • tumbu kaluar

Tumbu kaluar

Other Languages
Afrikaans: Toyota F1
العربية: تويوتا إف 1
български: Тойота Рейсинг
bosanski: Toyota Racing
català: Toyota F1
čeština: Toyota F1
Deutsch: Toyota Racing
español: Toyota Racing
eesti: Toyota F1
suomi: Toyota F1
français: Toyota F1 Team
hrvatski: Toyota Racing
magyar: Toyota F1
Bahasa Indonesia: Toyota F1
italiano: Toyota Racing
日本語: トヨタF1
한국어: 토요타 F1
lietuvių: Toyota F1
latviešu: Toyota F1
Bahasa Melayu: Toyota Racing
Nederlands: Toyota Racing
norsk nynorsk: Toyota Racing
norsk: Toyota F1
polski: Toyota F1
português: Toyota Racing
română: Toyota F1
Simple English: Toyota Racing
slovenščina: Toyota F1
shqip: Toyota F1
српски / srpski: Тојота Ф1
svenska: Toyota Racing
Tiếng Việt: Toyota F1
中文: 豐田車隊