The Cranberries


The Cranberries konsér di Forum di Assago, Milan, Italia, 16 Maret 2010

The Cranberries nyaéta grup musik asal Limerick, Irlandia anu dibentuk taun 1990 ku Noel jeung Mike Hogan sarta Fergal Lawler[1]. Dolores O'Riordan lolos audisi jadi vokalis sabada vokalis pertama kaluar ti grup[1].

Diskografi

Album pertamana nyaéta EVERYBODY ELSE IS DOING IT, SO WHY CAN'T WE? kalayan label island anu dirilis taun 1993, anu dituturkeun ku tur promosi. Lantaran ieu tur, MTV ngarasa kairut, terus nayangkeun video clip The Cranberries[1][2]. Album NO NEED TO ARGUE anu dirilis taun 1994 ku Island jadi titik balik The Cranberries[1][2]. Album kalayan single Zombie jeung Ode My Family ieu dilélér triple platinum dina kurun waktu sataun[1]. Ieu album kajual hampir 17 Juta kopi di Dunya[1]. Album THE FAITHFUL DEPARTED dirilis taun 1996, diteruskeun ku album BURY TO HATCHET taun 1999[2]. Taun 2001, album WAKE UP AND SMELL THE COFFEE dirilis[2]. Sanggeus album éta dirilis[2]. The Cranberries mutuskeun pikeun vakum di taun 2003[1]. Terus di taun 2010, The Cranberries ngaluarkeun album BUALADH BOS: THE CRANBERRIES LIVE[2].

Other Languages
العربية: ذي كرانبيريز
asturianu: The Cranberries
azərbaycanca: The Cranberries
беларуская: The Cranberries
беларуская (тарашкевіца)‎: The Cranberries
български: Кранберис
čeština: The Cranberries
Ελληνικά: The Cranberries
emiliàn e rumagnòl: The Cranberries
Esperanto: The Cranberries
español: The Cranberries
فارسی: کرنبریز
français: The Cranberries
עברית: הקרנבריז
hrvatski: The Cranberries
hornjoserbsce: The Cranberries
հայերեն: The Cranberries
Bahasa Indonesia: The Cranberries
íslenska: The Cranberries
italiano: The Cranberries
Basa Jawa: The Cranberries
ქართული: The Cranberries
한국어: 크랜베리스
Кыргызча: The Cranberries
lietuvių: The Cranberries
latviešu: The Cranberries
македонски: The Cranberries
Bahasa Melayu: The Cranberries
Nāhuatl: The Cranberries
Nederlands: The Cranberries
Piemontèis: The Cranberries
português: The Cranberries
română: The Cranberries
русский: The Cranberries
Simple English: The Cranberries
slovenčina: The Cranberries
slovenščina: The Cranberries
ślůnski: The Cranberries
Türkçe: The Cranberries
українська: The Cranberries
oʻzbekcha/ўзбекча: The Cranberries
Bân-lâm-gú: The Cranberries