Taylor Swift


Taylor Swift

Taylor Alison Swift atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Taylor Swift nyaéta salah sahiji musisi.[1] Lahir di Pennsylvania tanggal 13 Desember 1989.[2] Bakatna dina widang nyanyi geus aya ti leuluetik kénéh.[1] Swift dumuk di Pennsylvania bareng jeung kolotna sarta dulur lalakina Austin.[1]
Pangaresepna dina widang musik kapangaruhan ku LeAnn Rimes, Dolly Parton, Shania Twain, Patsy Cline, jeung ninina sorangan.[1] Nalika umurna 10 taun, Taylor Swift geus bisa nyieun lirik lagu sarta geus biasa minton hareupeun jalma réa.[1] Lulus ti Akademi Harun, sakola Kristen SMA Hendersonville, Tennessee dina bulan Juli 2008.[1][2] Sobat deukeutna nyaéta Selena Gomez, Miley Cyrus jeung Demi Lovato.[2] Ngamimitian debutna ngaliwatan jalur indi taun 2006.[1] Swift ngamimitian karirna kalawan ngrilis single Tim Mc Graw sarta langsung asup kana tangga lagu U.S.Billboard.[1]
Tanggal 24 Oktober 2006, Swift ngarilis albeumna kalawan judul Taylor Swift.[1] Ampir sakabéh lagu nu aya dina ieu albeum mangrupa ciptaan Swift sorangan.[1] Ieu albeum jadi jawara di tangga lagu Billboard Top Country.[1] Swift ogé ngaluarkeun albeum Sounds of the Season nu dirilis dina tangggal 16 Oktober 2007.[1] Taun 2008 ngarilis albeum Fearlees.[1] Tina ieu albeum, Swift dilélér hadiah Academy of Country Music Awards ka-44 dina kategori Album of The Year. Swift ogé narima crystal milestone salaku artis musik country.[1] Salian ti éta, Swift ogé meunangkeun BestFemale Video dina 2009 VMAs.[1]

  • referensi

Referensi

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Taylor Swift (Diaksés tanggal 15 Nopember 2011) (id)
  2. a b c Biografi Taylor Swift (Diaksés tanggal 15 Nopember 2011) (id)


Soekarno.jpg
Other Languages
Afrikaans: Taylor Swift
aragonés: Taylor Swift
Ænglisc: Taylor Swift
العربية: تايلور سويفت
অসমীয়া: টেইলৰ ছুইফ্ট
asturianu: Taylor Swift
azərbaycanca: Teylor Svift
Boarisch: Taylor Swift
беларуская: Тэйлар Свіфт
български: Тейлър Суифт
brezhoneg: Taylor Swift
català: Taylor Swift
čeština: Taylor Swift
Cymraeg: Taylor Swift
Deutsch: Taylor Swift
Zazaki: Taylor Swift
Ελληνικά: Τέιλορ Σουίφτ
English: Taylor Swift
Esperanto: Taylor Swift
español: Taylor Swift
euskara: Taylor Swift
français: Taylor Swift
Gaeilge: Taylor Swift
galego: Taylor Swift
hrvatski: Taylor Swift
magyar: Taylor Swift
հայերեն: Թեյլոր Սվիֆթ
Bahasa Indonesia: Taylor Swift
íslenska: Taylor Swift
italiano: Taylor Swift
Basa Jawa: Taylor Swift
қазақша: Тейлор Свифт
ភាសាខ្មែរ: ថេល័រ ស្វ៊ីហ្ធ
kurdî: Taylor Swift
Кыргызча: Тейлор Свифт
Latina: Taylor Swift
lietuvių: Taylor Swift
latviešu: Teilora Svifta
македонски: Тејлор Свифт
Bahasa Melayu: Taylor Swift
မြန်မာဘာသာ: တေလာဆွစ်ဖ်
Nederlands: Taylor Swift
norsk nynorsk: Taylor Swift
occitan: Taylor Swift
polski: Taylor Swift
português: Taylor Swift
română: Taylor Swift
русский: Свифт, Тейлор
srpskohrvatski / српскохрватски: Taylor Swift
Simple English: Taylor Swift
slovenčina: Taylor Swiftová
slovenščina: Taylor Swift
Soomaaliga: Taylor Swift
српски / srpski: Тејлор Свифт
svenska: Taylor Swift
Kiswahili: Taylor Swift
ślůnski: Taylor Swift
Tagalog: Taylor Swift
Türkçe: Taylor Swift
українська: Тейлор Свіфт
oʻzbekcha/ўзбекча: Taylor Swift
Tiếng Việt: Taylor Swift
მარგალური: ტეილორ სვიფტი
Bân-lâm-gú: Taylor Swift