Tari Balèt


Tari Balét

Balét mangrupa ngaran salah sahiji téhnik tarian. Karya tari nu dikoréografi ngagunakeun ieu téhnik dingaranan tari balét nu ngawengku tari éta sorangan, mime, akting, jeung musik (boh musik orksétra atawa nyanyian). Balét bisa dipintonkeun ku sorangan atawa minangka bagéan tina pagelaran opera. Balét kasohor ku téhnik virtouosna saperti pointe work, grand pas de deux, jeung ngangkat suku. Téhnik balét loba nu mirip jeung téhnik anggar, lantaran duanana mekar dina waktu nu sarua. Salian ti éta, duanana ogé merlukeun téhnik kasaimbangan jeung gerakan nu sarua.

  • sajarah kamekaran

Sajarah Kamekaran

Kecap balét asalna tina kecap ballo. Istilah ballo mimiti digunakeun ku Domenico da Piacenza (dina De Arte Saltandi et Choreas Ducendi) nepi ka karyana dipikawanoh minangka balleti atawa balli nu tuluy jadi ballet. Istilah ballet sorangan dijieun ku Balthasar de Beaujoyeulx dina Ballet Comique de la Royne (1581) nu mangrupa ballet comique (drama ballet). Dina taun nu sarua, Fabritio Caroso medalkeun Il Ballarino nu mangrupa panduan téhnis ngeunaan prak-prakan tari balét nu ngabalukarkeun Italia jadi puseur utama dina kamekaran tari balét.

Other Languages
Afrikaans: Ballet
Alemannisch: Ballett
العربية: باليه
অসমীয়া: বেলে নৃত্য
asturianu: Ballet
azərbaycanca: Balet
башҡортса: Балет
беларуская: Балет
беларуская (тарашкевіца)‎: Балет
български: Балет
বাংলা: ব্যালে
brezhoneg: Barrez
bosanski: Balet
català: Ballet
Chavacano de Zamboanga: Ballet
čeština: Balet
Чӑвашла: Балет
Cymraeg: Bale
dansk: Ballet
Deutsch: Ballett
Zazaki: Bale
Ελληνικά: Μπαλέτο
English: Ballet
Esperanto: Baleto
español: Ballet
eesti: Ballett
euskara: Ballet
فارسی: باله (رقص)
suomi: Baletti
français: Ballet
Frysk: Ballet
贛語: 芭蕾
galego: Ballet
עברית: בלט
हिन्दी: बैले
hrvatski: Balet
magyar: Balett
Հայերեն: Բալետ
Bahasa Indonesia: Balet
Interlingue: Ballette
Ido: Baleto
italiano: Balletto
日本語: バレエ
Patois: Bale
Basa Jawa: Balèt
ქართული: ბალეტი
қазақша: Балет
한국어: 발레
Кыргызча: Балет
Latina: Ballatio
lietuvių: Baletas
latviešu: Balets
македонски: Балет
മലയാളം: ബാലെ
Bahasa Melayu: Balet
नेपाल भाषा: ब्याले
Nederlands: Ballet
norsk nynorsk: Ballett
norsk: Ballett
Novial: Balete
ਪੰਜਾਬੀ: ਬੈਲੇ
polski: Balet
português: Balé
română: Balet
русский: Балет
Scots: Ballet
srpskohrvatski / српскохрватски: Balet
Simple English: Ballet
slovenčina: Balet
slovenščina: Balet
shqip: Baleti
српски / srpski: Балет
svenska: Balett
தமிழ்: பாலே
тоҷикӣ: Балет
Tagalog: Ballet
Türkçe: Bale
татарча/tatarça: Balet
українська: Балет
oʻzbekcha/ўзбекча: Balet
Tiếng Việt: Múa Ba Lê
Winaray: Ballet
中文: 芭蕾舞
Bân-lâm-gú: Pa-lé-bú
粵語: 芭蕾