Sosis

Sosis

Sosis nyaéta kadaharan anu dijieun tina daging hayam, daging sapi, daging babi, jeung sajabana anu geus digiling, dilembutkeun sarta dibéré bungbu, dibungkus anu bentukna buleud panjang kawas peujit sato dina kaayaan atah atawa dikulub.[1]

Cara Nyieunna

Cara nyieun Sosis lamun maké mesin

Nalika masak sosis aya sawatara tahap anu kudu dipigawé, nyaéta kyuring, nyieun adonan, ngeusian solongsong, ngulub, sarta digodog.[1] Mimitina daging hayam dibersihkeun tuluy dipisahkeun ti tulangna sarta diiris lembut.[1] Sanggeus éta daging hayam, uyah, és batu, jeung Phosmix MP dihjikeun dina blénder.[1] Lemak, tipung sagu, susu skim, bungbu, sarta sésa és diasupkeun kana blénder, tuluy giling bari ditambahkeun minyak goréng.[1] Adonan anu geus digiling lemes salila ieu, tuluy ditambahan squit anu bagian tungtungna geus dipasang casing, atawa maké mesin Filling sosis.[1] Sanggeus éta adonan diasupkeun kana casing, tuluy talian tungtung casingna maké benang.[1] Adonan nu geus diasupkeun kana casing dikulub dina suhu 60 0C salila 45 menit.[1] Nalika ngulub, usahakeun suhu tetep stabil salila 45 menit, maké térmométer.[1] Sosis anu geus asak bisa bisa langsung didahar.[1]

Other Languages
Afrikaans: Wors
العربية: نقانق
asturianu: Salchicha
Atikamekw: Tipotcecic
azərbaycanca: Kolbasa
башҡортса: Колбаса
Boarisch: Wuascht
žemaitėška: Dešra
беларуская: Каўбаса
беларуская (тарашкевіца)‎: Кілбаса
български: Наденица
brezhoneg: Silzig
català: Salsitxa
čeština: Uzenina
Чӑвашла: Кăлпасси
Cymraeg: Selsig
dansk: Pølse
Deutsch: Wurst
Ελληνικά: Λουκάνικο
emiliàn e rumagnòl: Salsìsa
English: Sausage
Esperanto: Kolbaso
español: Salchicha
eesti: Vorst
euskara: Hestebete
فارسی: سوسیس
suomi: Makkara
français: Saucisse
Gaeilge: Ispín
galego: Salchicha
Gaelg: Pronnag
עברית: נקניק
हिन्दी: गुलमा
hrvatski: Kobasica
magyar: Kolbász
հայերեն: Երշիկ
Bahasa Indonesia: Sosis
Ido: Sociso
italiano: Salsiccia
日本語: ソーセージ
Basa Jawa: Sosis
ಕನ್ನಡ: ಸಾಸೇಜ್
한국어: 소시지
Ripoarisch: Woosch
kurdî: Sosîs
Кыргызча: Колбаса
Latina: Farcimen
Lëtzebuergesch: Wurscht
Lingua Franca Nova: Salsix
lumbaart: Lüganega
lietuvių: Dešra
latviešu: Desa
македонски: Колбас
Bahasa Melayu: Sosej
Nederlands: Worst
norsk nynorsk: Pølse
norsk: Pølse
Nouormand: Saûciche
polski: Kiełbasa
português: Salsicha
Runa Simi: Aycha t'iqi
română: Cârnat
русский: Колбаса
саха тыла: Халбаһы
sicilianu: Sausizza
Scots: Sausage
davvisámegiella: Márfi
srpskohrvatski / српскохрватски: Kobasica
Simple English: Sausage
slovenčina: Klobása
slovenščina: Klobasa
српски / srpski: Кобасица
svenska: Korv
Türkçe: Sosis
українська: Ковбаса
vèneto: Lugànega
Tiếng Việt: Xúc xích
吴语: 香肠
ייִדיש: ווורשט
中文: 香腸
Bân-lâm-gú: Ian-chhiân
粵語: