Sistim panomeran binér

Kode-kode ASCII pikeun kecap "Wikipedia" anu disajikeun dina sistem bineri, sistem panomeran anu paling umum digunakeun pikeun ngodekeun informasi dina kompiyuter.

Sistem panomeran bineri, atawa sistem angka basis-2, mangrupa sistem panomeran anu narjamahkeun harga-harga angka kana dua simbul, biasana 0 jeung 1. Lantaran palaksanaannana anu gampang dina rangkean elektronik, sistem bineri digunakeun dina sakabéh kompiyuter modérn. Contona, dina kompiyuter digunakeun sistem panomeran bineri ASCII anu ngodekeun aksara "a" jadi "01100001", "i" jadi "01101001", "d" jadi "01100100", "e" jadi "01100101", "k" jadi "01101011", "p" jadi "01110000", sarta "w" jadi "01010111". dumasar kana kode ASCII kasebut, kecap "wikipedia" ditulis dina sistem panomeran salaku "010101110110100101101011011010010111000001100101011001000110100101100001"

Citakan:Table Numeral Systems

Panneau travaux.pngArtikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo .
Other Languages
العربية: نظام عد ثنائي
asturianu: Sistema binariu
azərbaycanca: İkili say sistemi
Boarisch: Binärzoihn
Cymraeg: Rhif deuaidd
Deutsch: Dualsystem
English: Binary number
español: Sistema binario
français: Système binaire
Kreyòl ayisyen: Sistèm binè
interlingua: Systema binari
Bahasa Indonesia: Sistem bilangan biner
íslenska: Tvíundakerfi
日本語: 二進法
한국어: 이진법
lumbaart: Sistema binari
Bahasa Melayu: Sistem angka perduaan
Nederlands: Binair
norsk nynorsk: Totalssystemet
Sesotho sa Leboa: Binary
română: Sistem binar
srpskohrvatski / српскохрватски: Binarni sistem
Simple English: Binary number
chiShona: Muravanembiri
Soomaaliga: Tiro labaale
српски / srpski: Бинарни систем
Tiếng Việt: Hệ nhị phân
West-Vlams: Binair reeknn
吴语: 二进制
中文: 二进制
文言: 二進制
Bân-lâm-gú: Jī-chìn-hoat
粵語: 二進制