Scuderia Ferrari

Michael Schumacher sareng Felipe Massa nyupiran mobil Ferrari di GP Perancis 2006.

Scuderia Ferrari mangrupa salah sahiji tim anu berlaga di ajang balap jet darat Formula 1. Tim ieu kawitna ti Italia, markasna di kota Maranello. Tim anu berlogo kuda jingkrak ieu mangrupa hiji-hijina tim anu berlaga di ajang balap F1 sejak musim 1950, ti mimiti Grand Prix Monako. Tim Ferrari mangrupa anak perusahaan ti grup raksasa Italia, FIAT, anu ngagaduhan ogé klub sepakbola Juventus F.C., pabrik sapeda motor Ducati, sareng pabrik mobil Maserati.

Sampai ka kiwari, tim Ferrari atos ngoleksi 16 gelar juara dunia konstruktor, sareng 15 gelar juara dunia pembalap. Kamenangan balapan pertama Ferrari dicetak ku pembalap Jose Frolian Gonzalez di Grand Prix Inggris taun 1951. Pembalap paling terkenal ti tim Ferrari nyaéta Michael Schumacher, anu nyumbangkeun lima gelar jawara dunya ti taun 2000 sampai 2004. Salian ti Schumi, tim ieu ogé pernah diperkuat sababaraha hiji legenda Formula 1 anu sanes, sapertos Alain Prost, Nigel Mansell, Niki Lauda, sareng Gilles Villeneuve. Bos tim Ferrari namina Luca di Montezemolo. Pembalap Ferrari ayeuna dieusian ku Felipe Massa sareng Kimi Raikkonen. Ti mimiti musim 2010, jawara dunya dua kali Fernando Alonso bakal ngagentoskeun posisi Kimi di tim Ferrari.

  • tumbu kaluar

Tumbu kaluar

Other Languages
Afrikaans: Scuderia Ferrari
العربية: فريق فيراري
asturianu: Scuderia Ferrari
azərbaycanca: Skuderiya Ferrari
български: Скудерия Ферари
brezhoneg: Scuderia Ferrari
čeština: Scuderia Ferrari
Esperanto: Scuderia Ferrari
français: Scuderia Ferrari
Bahasa Indonesia: Scuderia Ferrari
Basa Jawa: Scuderia Ferrari
lietuvių: Scuderia Ferrari
latviešu: Scuderia Ferrari
Bahasa Melayu: Scuderia Ferrari
Nederlands: Scuderia Ferrari
norsk nynorsk: Scuderia Ferrari
português: Scuderia Ferrari
srpskohrvatski / српскохрватски: Scuderia Ferrari
Simple English: Scuderia Ferrari
slovenčina: Scuderia Ferrari
slovenščina: Scuderia Ferrari
српски / srpski: Скудерија Ферари
Tiếng Việt: Scuderia Ferrari