Saba

Pikeun kagunaan séjén tina Saba, tempo Saba (disambiguasi).
Saba
Bandéra Saba Lambang Saba
Motto
"Remis Velisque"
Lagu
"Saba you rise from the ocean"
Location of Saba
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
17°38′N 63°14′W
Basa resmi Basa Walanda, Basa Inggris[1]
Pamaréntah Tingali Pulitik Walanda
 -  Gubernur Létnan Jonathan Johnson
Monarki konstitusional Bagian ti Walanda 
Aréa
 -  Total 13 km² 
mil² 
Populasi
 -  Sénsus 2010 2.000 
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wanci -4 (UTC-4)
TLD Internét .an,[2] .nl
Kode telepon +599

Saba nyaéta hiji pulo Karibia jeung munisipalitas husus (resmina badan umum) nu pangleutikna ti Walanda.[3] Saba, kaasup Pulo Green, jadi munisipalitas husus dina nagara Walanda sanggeus pameupeusan Antillen Walanda dina 10 Oktober 2010.[4]

Salaku bagian ti Walanda, Basa Walanda mangrupa basa resmi. Sanajan afiliasina jeung Walanda, Basa Inggris mangrupa basa utami nu dipaké di pulo ieu jeung geus dipaké di sistim sakolana saprak abad ka-19. Basa Inggris ogé bisa dipaké dina komunikasi jeung pamaréntah[1] sanajan aya hiji dialék lokal. Ti 1 Januari 2011, Dolar AS jadi mata uang resmi,[5] ngagantian Guilder Antillen Walanda.

Tempo ogé

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
  • Walanda Karibia
  • Laut Karibia
  • Kapuloan Leeward
  • Daptar inohong Saba
Other Languages
Afrikaans: Saba
Alemannisch: Saba (Insel)
aragonés: Saba
العربية: سابا (جزيرة)
azərbaycanca: Saba
Boarisch: Saba
беларуская: Саба
български: Саба
brezhoneg: Saba
bosanski: Saba
català: Illa de Saba
čeština: Saba
Deutsch: Saba (Insel)
English: Saba
Esperanto: Saba
español: Isla de Saba
eesti: Saba saar
euskara: Saba
فارسی: سیبا
føroyskt: Saba
français: Saba
Nordfriisk: Saaba
Frysk: Saba
Gagauz: Saba
galego: Saba
客家語/Hak-kâ-ngî: Saba
עברית: סאבא
hrvatski: Saba
magyar: Saba
հայերեն: Սաբա կղզի
Bahasa Indonesia: Saba
italiano: Saba (isola)
日本語: サバ島
қазақша: Саба (арал)
한국어: 사바섬
Limburgs: Saba
lietuvių: Saba
latviešu: Saba
македонски: Саба
Nederlands: Saba
norsk: Saba (øy)
ਪੰਜਾਬੀ: ਸਾਬਾ
Papiamentu: Saba
پنجابی: سابا
português: Saba
română: Saba
русский: Саба (остров)
Scots: Saba
Simple English: Saba
српски / srpski: Саба
svenska: Saba (ö)
Kiswahili: Saba (kisiwa)
தமிழ்: சேபா
ไทย: ซาบา
Türkçe: Saba (ada)
українська: Саба (острів)
اردو: سابا
Tiếng Việt: Saba
West-Vlams: Saba
Winaray: Saba (purô)
中文: 薩巴
Bân-lâm-gú: Saba
粵語: 薩巴島