Pulo nu kasebar di Samudra Hindia

Îles éparses de l'océan indien
Pulo nu kasebar di Samudra Hindia
Bandéra Pulo nu kasebar di Samudra Hindia
Motto
Liberté, égalité, fraternité
Lagu
La Marseillaise
Location of Pulo nu kasebar di Samudra Hindia
Lokasi Pulo nu kasebar di Samudra Hindia:

• 1 : Bassas da India• 2 : Pulo Europa• 3 : Kapuloan Glorioso• 4 : Pulo Juan de Nova• 5 : Pulo Tromelin

(KM : Komoro, MG : Madagaskar, MU : Mauritius, MZ : Mosambik, RE : Réunion, YT : Mayotte)

Artikel ieu mangrupakeun bagian dina séri
Babagian administratif Perancis

Artikel utama
Région

(kaasup Région peuntas laut)

Departmén

(kaasup Departemén peuntas laut)

Perancis
Interkomunalitas

Komunitas Urban
Komunitas aglomerasi
Komunitas komune
Sindikat Aglomerasi Anyar

Komune

Komune nu kaasosiasi
kotamadya

Nu séjén dina Perancis Peuntas Laut

Koléktivitas peuntas laut
Koléktivitas Sui generis
Nagara peuntas laut
Téritori peuntas laut
Pulo Clipperton

Kotak ieu: 

Pulo nu kasebar di Samudra Hindia (Basa Prancis: Îles Éparses atawa Îles éparses de l'océan indien) ngawengku 4 pulo karang leutik, 1 atol, jeung 1 karang di Samudra Hindia, jeung geus dinyatakeun salaku distrik ka-5 ti Daratan Kidul jeung Antartika Perancis (TAAF) saprak Pébruari 2007.[1] Wewengkon ieu teu boga populasi permanén. 3 di antarana— Kapuloan Glorioso, Juan de Nova, jeung Europa — sarta atol Bassas da India aya di Selat Mosambik, kuloneun Madagaskar, samentara nu kaopat, Tromelin, aya kira-kira 450 kilometres (280 mi) wétaneun Madagaskar. Banc du Geyser ogé aya di Selat Mosambik, hiji karang nu dianéksasi ku Madagaskar dina 1976.

Pulo-pulo éta geus dikelompokkeun salaku cagar alam. Iwal Bassas da India, pulo-pulo ieu miboga stasiun météorologi: nu aya di Kapuloan Glorioso, Juan de Nova, jeung Pulo Europa sipatna otomatis. Stasiu di Pulo Tromelin, di sababaraha kapentingan, nyadiakeun pangémutan siklon nu ngancem Madagaskar, Réunion, atawa Mauritius. Masing-masingna, iwal Bassas da India jeung Banc du Geyser, miboga hiji lapangan udara nu leuwih ti 1,000 metres (3,300 ft). Mauritius, Komoro, Seychéll, jeung Madagaskar maséakeun kadaulatan Perancis kana wewengkon ieu. Mauritius ngaklaim Tromelin; Komoro jeung Seychéll ngaklaim Kapuloan Glorioso; Komoro jeung Madagaskar ngaklaim Banc du Geyser; sarta Madagascmr ngaklaim[2] sésana.

Other Languages
Alemannisch: Îles Éparses
azərbaycanca: Eparse adaları
беларуская: Астравы Эпарсэ
brezhoneg: Inizi Strewet
فارسی: ایل-اپارس
Nordfriisk: Îles Éparses
македонски: Расеани Острови
português: Ilhas Esparsas
română: Îles Éparses
srpskohrvatski / српскохрватски: Raspršeni otoci
slovenčina: Îles Éparses
Kiswahili: Îles Éparses