Propinsi Nuristan

Artikel ieu ngeunaan hiji propinsi di Apganistan. Nuristan ogé mangrupa ngaran nu diajukeun pikeun Propinsi Khyber-Pakhtunkhwa di Pakistan.
Nuristan (نورستان)
Province
Désa Aranas di Nuristan
NegaraBandéra Apganistan Apganistan
Population112.000 [1]
TimezoneGMT+4:30
Basa utamiBasa Pastun , Nuristan
Lokasi Propinsi Nuristan di Apganistan

Nuristān (Basa Pérsia:نورستان), ogé diéjah Nurestān atanapi Nooristan, nyaéta hiji propinsi di Apganistan. Puseur administratifna nyaéta Parun. Baheulana, wewengkon ieu kawanoh salaku "Kafiristan" ("lemahna nu teu percaya [kafir]") nepi ka pangeusina ngagem Islam dina 1896, sarta teras ku kituna jadi kawanoh salaku "Nuristan" ("Lemah Cahya").[2]

Other Languages
asturianu: Nuristan
azərbaycanca: Nuristan vilayəti
беларуская (тарашкевіца)‎: Нурыстан (правінцыя)
български: Нуристан
čeština: Núristán
Deutsch: Nuristan
Zazaki: Nurıstan
français: Nouristan
Bahasa Indonesia: Provinsi Nuristan
íslenska: Núristan
italiano: Nurestan
Jawa: Nuristan
한국어: 누리스탄주
لۊری شومالی: آستوݩ نۊرستان
latviešu: Nūrestāna
മലയാളം: നൂറിസ്ഥാൻ
Bahasa Melayu: Nurestan
Nederlands: Nooristan
polski: Nurestan
português: Nuristão
русский: Нуристан
srpskohrvatski / српскохрватски: Nuristan
Simple English: Nuristan Province
shqip: Nuristani
Türkçe: Nuristan
ئۇيغۇرچە / Uyghurche: نۇرىستان ۋىلايىتى
oʻzbekcha/ўзбекча: Nuriston viloyati
Tiếng Việt: Nuristan (tỉnh)
Bân-lâm-gú: Nuristan Séng