Placebo (grup musik)


Placebo di Féstival Radar, Zagreb, 2007

Placebo nyaéta grup musik rock alternatip asal London, Inggris anu dibentuk taun 1994[1][2]. Personilna nyaéta Brian Molko (vokalis, gitaris), Stefan Olsdal (bass), jeung Steve Forest (drum)[1][2]. Ngaran Placebo sorangan dicokot tina basa Latin "Placebo" anu hartina dina basa Inggris mah I will please[2]. Molko salaku paméré ngaran nyebutkeun yén ieu ngaran téh mangrupa poyokan klise dina taun 90-an[2]. Placebo dibentuk ku alumni sakola di Luxembourg, Molko jeung Olsda anu sacara teu kahaja kapanggih dina hiji gigspappanggih[1]. Harita Olsda kairut ku sora Molko anu kawilang unik, terus maranéhna nyieun grup musik anu dingaranan Ashtray Heart anu ayeuna geus dirobah jadi Placebo[1]. Placebo meunangkeun popularitas alatan kasohorna orientasi séksual personilna, anu geuningan kapanggih yén Olsday téh gay, sedengkeun Molko mah biseksual[2]. belebihan.

Diskografi

Taun 1996, Placebo ngarilis album PLACEBO, anu diteruskeun ku album WITHOUT YOU I'M NOTHING dina taun 1998[2]. ALbum BLACK MARKET MUSIC dirilis taun 2000[2]. Dina taun 2003, Placebo ngarilis album SLEEPING WITH GHOSTS, 3 taun sanggeus éta album dirilis, giliran albumMEDS nu dirilis[2]. ANu pamungkas nyaéta album BATTLE FOR THE SUN au dirilis taun 2009[2].

Other Languages
asturianu: Placebo
azərbaycanca: Placebo
беларуская (тарашкевіца)‎: Placebo
български: Пласибо
Cymraeg: Placebo
español: Placebo (banda)
euskara: Placebo
français: Placebo (groupe)
հայերեն: Placebo
Bahasa Indonesia: Placebo (band)
lietuvių: Placebo (grupė)
latviešu: Placebo
македонски: Placebo
Nederlands: Placebo (band)
Piemontèis: Placebo (banda)
português: Placebo (banda)
русский: Placebo
Simple English: Placebo (band)
slovenčina: Placebo (skupina)
slovenščina: Placebo (skupina)
српски / srpski: Пласибо (бенд)
українська: Placebo
oʻzbekcha/ўзбекча: Placebo
中文: Placebo