Pita Frékuénsi Ku


Pita frékuénsi Ku (Inggris: Ku-band) nyaéta kelas kahiji tina K-band. Ku-band nyaéta bagian tina spéktrum éléktromagnét kalayan frékuénsi 11,7 nepi ka 12,7 GHz (frékuénsi downlink) sarta 14 nepi ka 14,5 GHz (http://www.tech-faq.com/ku-band.shtml

Ku-band atawa Kurtz-under band utamana dipaké dina satelit komunikasi, hususna pikeun nyiarkeun televisi satelit atawa Direct Broadcast Television. Ku-band ogé dipaké pikeun sinyal telepon sarta layanan komunikasi bisnis. Grant, A.,& Méadows, J. (2004). Satellites Communication. Communication Technology Update (ninth edition). Burlington: Focal Press.

Ku-band dibagi kana sababaraha ségmén anu dumasar kana pembagian géografis anu ditetepkeun ku International Telecommunication Union (ITU).

Jaringan televisi komérsil kahiji anu ngagunakeun Ku-band minangka média pikeun saluran uplink-na nyaéta NBC, nyaéta dina taun 1983.

Other Languages
català: Banda Ku
English: Ku band
español: Banda Ku
eesti: Ku-riba
euskara: Ku banda
français: Bande Ku
עברית: Ku-band
Bahasa Indonesia: Pita frekuensi Ku
italiano: Banda Ku
한국어: Ku 밴드
Bahasa Melayu: Jalur Ku
polski: Pasmo Ku
português: Banda Ku
русский: Ku-диапазон
українська: Ku-діапазон
Tiếng Việt: Băng tần Ku
中文: Ku波段