Pasamakmuran Bangsa-Bangsa

Pikeun kagunaan séjén tina Pasamakmuran, tempo Pasamakmuran (disambiguasi).
Pasmakmuran Bangsa-Bangsa
Commonwealth of Nations
Bandéra Pasamakmuran Bangsa-Bangsa
MarkasIstana Marlborough
Britania Raya London, Britania Raya
Basa resmi Basa Inggris
Pupuhu
 -  Pupuhu Pasamakmuran Ratu Elizabeth II
(saprak 6 Pébruari 1952)
 -  Sékrétaris Jéndral Kamalesh Sharma
(saprak 1 April 2008)
 -  Pajabat Pupuhu Julia Gillard
(saprak 28 Oktober 2011)
Ngadeg
 -  Déklarasi Balfour 18 Nopémber 1926 
 -  Statuta Westminster 11 Désémber 1931 
 -  Déklarasi London 28 April 1949 
Populasi
 -  Perkiraan  2013 2,5 milyar 
Ramatloka
thecommonwealth.org

Pasamakmuran Bangsa-Bangsa (Basa Inggris: Commonwealth of Nations, the Commonwealth, baheulana Pasamakmuran Britania (Basa Inggris: British Commonwealth), nyaéta hiji organisasi antarpamaréntah ti 54 nagara anggota merdika. Sadaya anggota iwal Mosambik jeung Rwanda baheulana mangrupa bagian ti Kakaisaran Britania, asalna Pasamakmuran diwangun.

Sadaya nagara anggota gawé babarengan dina hiji tujuan, sakumaha diguratkeun dina Déklarasi Singapura. Tujuanana di antarana nyieun pamaréntahan nu ngarojong kana démokrasi, hak asasi manusa, pamaréntahan nu hadé, rule of law, kabébasan individu, egalitarianisme, perdagangan bébas, multilateralisme, sarta karapihan dunya.[1]

Kagiatan dina Pasamakmuran Bangsa-Bangsa dilaksanakeun liwat Sékrétariat Pasamakmuran Bangsa-Bangsa, diluluguan ku Sékrétaris Jéndral, sarta patepungan dua taunan Pupuhu Pamaréntahan Nagara Pasamakmuran Bangsa-Bangsa. Lambang asosiasi nagara-nagara ieu nyaéta Pupuhu Pasamakmuran Bangsa-Bangsa, nu ayeuna dipibanda ku Ratu Elizabeth II. Elizabeth II ogé minangka ratu, sacara kapisah jeung indepénden, ti 16 nagara anggota Pasamakmuran Bangsa-Bangsa, nu kawanoh salaku "Kakawasaan Pasamakmuran".

Other Languages
Afrikaans: Britse Statebond
azərbaycanca: Millətlər Birliyi
Boarisch: Commonwealth
žemaitėška: Tautū Sandrauga
беларуская: Садружнасць нацый
беларуская (тарашкевіца)‎: Садружнасьць нацыяў
català: Commonwealth
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Ĭng-lièng-băng
čeština: Commonwealth
Cymraeg: Y Gymanwlad
dolnoserbski: Commonwealth
euskara: Commonwealth
français: Commonwealth
客家語/Hak-kâ-ngî: Thai-yîn Koet-hia̍p
हिन्दी: राष्ट्रकुल
hornjoserbsce: Commonwealth
Bahasa Indonesia: Persemakmuran Bangsa-Bangsa
한국어: 영국 연방
къарачай-малкъар: Миллетлени биригиую
Lëtzebuergesch: Commonwealth of Nations
Lingua Franca Nova: Comunia de Nasiones
lietuvių: Tautų Sandrauga
Bahasa Melayu: Negara-Negara Komanwel
norsk nynorsk: Samveldet
Sesotho sa Leboa: Commonwealth of Nations
occitan: Commonwealth
português: Commonwealth
ᱥᱟᱱᱛᱟᱲᱤ: ᱠᱚᱢᱚᱱᱚᱭᱮᱞᱛᱷ
sicilianu: Commonwealth
srpskohrvatski / српскохрватски: Komonvelt nacija
Simple English: Commonwealth of Nations
slovenščina: Skupnost narodov
Soomaaliga: Dalalka Kommonwels
српски / srpski: Комонвелт нација
svenska: Samväldet
татарча/tatarça: Милләтләр Дуслыгы
West-Vlams: Gemênebest
吴语: 英联邦
ייִדיש: קאמאנוועלט
Vahcuengh: Yinghlenzbangh
中文: 英联邦
Bân-lâm-gú: Kok-ka Cho͘-ha̍p
粵語: 英聯邦