Parahu

parahu

Parahu nyaéta tutumpakan di laut, walungan, rata-rata parahu dijieunna tina kai bisa disaperti lisungkeun.[1]Parahu biasana dipaké ku pamayang pikeun ngala lauk di laut.[1]Parahu dibagi jadi dua rupa nyaéta parahu tradisional jeung parahu modern (jaman kiwari).[1]Parahu tradisional nyaéta parahu anu biasana dipaké pikeun kagiatan ngala lauk, atawa mawa panumpang anu jarakna deukeut, jenis parahu tradisional saperti rakit.[1]Parahu jeung rakit bédana nyaéta dina cara makéna, parahu kiwari biasana maké mesin pikeun ngadorong parahu sedengkeun raji maké dayung jeung tanaga manusa, sabab rakit biasana dipaké pikeun jarak anu deukeut saperti nyebrang di walungan anu deukeut.[1]

Sajarah

Kapal kahiji anu dipikanyaho dina période Neolitikum, kira-kira 10.000 taunka tukang, tapi henteu bisa digambarkan minangka hiji kapal.[2] Para navigator kahiji mimitian ngagunakeun kulit sato atawa lawon tinun minangka layar.[2] Ditempelkan di luhur tihang ditetepkeun ajeg di parahu, layar ieu méré sagala rupa kapal mimiti.[2] Ieu hal matak bisa manéhna pikeun ngagambarkeun sacara lega, contona masalah Oseania kira-kira 3.000 taunka tukang.[2] Kira-kira 3000 SM, Mesir geus wanoh kumaha cara nyieun parahu.[2]

Other Languages
Afrikaans: Boot
Alemannisch: Boot
aragonés: Barca
Ænglisc: Bāt
العربية: قارب
مصرى: مركب
অসমীয়া: নাও
asturianu: Barcu
беларуская: Лодка
беларуская (тарашкевіца)‎: Лодка
български: Лодка
বাংলা: নৌকা
brezhoneg: Bag
bosanski: Čamac
català: Barca
Tsetsêhestâhese: Semo
کوردی: بەلەم
čeština: Člun
Cymraeg: Cwch
dansk: Båd
Deutsch: Boot
Ελληνικά: Λέμβος
English: Boat
Esperanto: Boato
español: Barco
eesti: Paat
فارسی: قایق
suomi: Vene
føroyskt: Bátur
français: Bateau
Frysk: Boat
Gaeilge: Bád
Gàidhlig: Bàta
galego: Barco
客家語/Hak-kâ-ngî: Pô-tô
עברית: סירה
हिन्दी: नाव
Kreyòl ayisyen: Bato
magyar: Csónak
Bahasa Indonesia: Perahu
Ido: Batelo
íslenska: Bátur
italiano: Imbarcazione
日本語: ボート
Basa Jawa: Prau
қазақша: Қайық
ಕನ್ನಡ: ದೋಣಿ
한국어: 보트
kurdî: Bot
Latina: Linter
Limburgs: Boeat
lumbaart: Barca
ລາວ: ເຮືອ
lietuvių: Valtis
latviešu: Laiva
македонски: Чамец
മലയാളം: നൗക
монгол: Завь
Bahasa Melayu: Perahu
မြန်မာဘာသာ: လှေ
नेपाली: डुङ्गा
Nederlands: Boot (vaartuig)
norsk nynorsk: Båt
norsk: Båt
Nouormand: Baté
occitan: Batèu
ਪੰਜਾਬੀ: ਕਿਸ਼ਤੀ
Picard: Batieu
Deitsch: Boot
Norfuk / Pitkern: Boet
پنجابی: کشتی
português: Barco
Runa Simi: Wamp'u
Romani: Nap
română: Barcă
русский: Лодка
Scots: Boat
سنڌي: ٻيڙي
srpskohrvatski / српскохрватски: Čamac
Simple English: Boat
slovenčina: Čln
slovenščina: Čoln
chiShona: Igwa
Soomaaliga: Dooni
српски / srpski: Чамац
svenska: Båt
Kiswahili: Boti
தமிழ்: படகு
తెలుగు: పడవ
ไทย: เรือ
Tagalog: Bangka
Türkçe: Tekne
українська: Човен
اردو: آبی کشتی
oʻzbekcha/ўзбекча: Qayiq
vepsän kel’: Veneh
Tiếng Việt: Thuyền
Winaray: Baloto
Wolof: Gaal
хальмг: Оңһц
中文:
Bân-lâm-gú: Bò͘-to͘
粵語: