Pamarentah Jepang

Jepang
Go-shichi no kiri crest 2.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Japan


  • Pulitik Jepang
  • Konstitusi



  • National Diet
    • House of Councillors
    • House of Representatives

  • Sistim Hukum

  • Pamilihan Umum
    • 1990 - 1993 - 1996 - 2000 - 2003 - 2004 - 2005 - 2007
  • Partey Pulitik
    • LDP - DPJ - NKP - JCP - SDP
  • Political extremism

  • Préféktur
  • Kawijakan pajeg
  • Kawijakan luar negeri / Hubungan luar negeri
  • HAM

Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik
Pikeun ningali kaayaan kiwari jeung sajarah pulitik, tempo Politics of Japan.

Jepang sacara resmi geus teu ngagunakeun sistim federal tradisional, sarta kabagi kana 47 préféktur nu gumantung kana kawijakan pamaréntah pusat keur sistim biayana. Gubernur préféktur, walikota, sarta anggota dewan perwakilan préféktur jeung kota dipilih unggal opat taun.

Pamarentah Nasional

Perdana Mentri

Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: Perdana Mentri Jepang.
Other Languages