Mahkamah Internasional


Mahkamah Internasional (Basa Inggris: International Court of Justice, atawa ICJ, Basa Prancis: Cour internationale de justice, atawa CIJ, Basa Walanda: Internationaal Gerechtshof) nyaéta awak kahakiman utama dina PBB. Mahkamah ieu aya di Den Haag, Walanda. Fungsi utamana nyaéta pikeun ngabéréskeun sengketa hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku nagara-nagara di dunya, sarta méré pamadegan ngeunaan patarosan atawa konsultasi hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku lembaga-lembaga internasional anu mibanda hak, sarta Majelis Umum PBB. Mahkamah Internasional henteu sarua jeung Pangadilan Kriminal Internasional, anu ogé dianggap mibanda yurisdiksi global.

  • tumbu kaluar

Tumbu kaluar

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
  • (en)(fr) Mahkamah Internasional, Loka resmi
  • (en)(fr)Daptar perkara anu dipegatkeun ku Mahkamah Internasional saprak nangtungna dina taun1946
  • (en)Portal Kaadilan Den Haag: Panto gerbang akademis online ka organisasi-organisasi di Den Haag ngeunaan katengtreman, kaadilan, sarta kaamanan internasional.
Other Languages
беларуская (тарашкевіца)‎: Міжнародны Суд ААН
ગુજરાતી: વિશ્વ અદાલત
Bahasa Indonesia: Mahkamah Internasional
къарачай-малкъар: БМО-ну Халкъла арасы сюдю
پنجابی: عالمی عدالت
русиньскый: Міджінародный суд
srpskohrvatski / српскохрватски: Međunarodni sud pravde
slovenščina: Meddržavno sodišče
татарча/tatarça: BMO Xalıqara Mäxkämäse
українська: Міжнародний суд
oʻzbekcha/ўзбекча: Xalqaro sud
吴语: 国际法院
中文: 国际法院
粵語: 國際法庭