Mégalitikum

situs megalitik Stonehenge di Inggris

Mégalit nyaéta batu gedé anu dipaké pikeun ngawangun struktur wangunan atawa monumén. Mégalitik nyaéta struktur anu dijieun tina batu badag. Mégalit asalna tina kecap dina basa Yunani μέγας megas artina besar, jeung λίθος lithos artina batu.

Kabudayaan mégalitik téh lain hiji jaman anu mekar mandiri, tapi hiji hasil budaya anu muncul dina mangsa néolitikum jeung leuwih mekar dina jaman logam. Unggal wangunan anu diciptakeun ku masarakat mibanda pungsi nu tangtu. Conto hasil kabudayaan jaman megalitikum di antarana: kampak pasagi, kampak lonjong, ménhir, dolmén, kubur batu, waruga, sarkofagus jeung pundén berundak.

  • tumbu luar
Other Languages
aragonés: Megalito
العربية: جندل (آثار)
žemaitėška: Megalėtā
беларуская: Мегаліты
български: Мегалит
বাংলা: মেগালিথ
català: Megàlit
čeština: Megalit
Cymraeg: Megalith
dansk: Megalit
Deutsch: Megalith
English: Megalith
Esperanto: Megalito
español: Megalito
eesti: Megaliit
euskara: Megalito
فارسی: خرسنگ
suomi: Megaliitti
français: Mégalithe
Gaeilge: Meigilit
galego: Megálito
עברית: מגלית
हिन्दी: महापाषाण
Bahasa Indonesia: Megalit
italiano: Megalito
日本語: 巨石記念物
ქართული: მეგალითები
한국어: 거석기념물
lietuvių: Megalitas
македонски: Мегалит
Nederlands: Megaliet
norsk nynorsk: Megalitt
occitan: Megalit
română: Megalit
русский: Мегалит
sicilianu: Megaliti
Scots: Megalith
srpskohrvatski / српскохрватски: Megaliti
Simple English: Megalith
slovenčina: Megalit
slovenščina: Megalit
српски / srpski: Мегалит
Türkçe: Megalit
українська: Мегаліти
Tiếng Việt: Cự thạch
中文: 巨石文化