Leutak

Nincak leutak maké sapatu but

Leutak nyaéta campuran cair atawa kintel antara cai jeung jeung   taneuh. Ari leutak jadina sangges taneuh baseuh. Sacara géologis, leutak téh campuran cai jeung partikel daglegan leutak sarta taneuh liat. Daglegan leutak mangsa heubeul neusan sawatara lila jadi wéh batu daglegan. Nalika daglegan géologis leutak kabentuk di estuaria lapisan nu dihasilkeun disebutna leutak teluk.

Leutak, dina industri konstruksi, nyaéta gips, péléstéran semén, semén baseuh, atawa zat lian nu sarupa. Leutak ruket patalina jeung sedimén.

  • tempo ogé

Tempo ogé

Other Languages
aragonés: Bardo
العربية: وحل
ܐܪܡܝܐ: ܛܝܢܐ
asturianu: Barro
Aymar aru: Ñiq'i
žemaitėška: Porvs
български: Кал
বাংলা: কাদা
brezhoneg: Bouilhenn
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Tù-muòi-ciŏng
нохчийн: Хатт
کوردی: قوڕ
čeština: Bahno
dansk: Mudder
Deutsch: Schlamm
emiliàn e rumagnòl: Smèlta
English: Mud
Esperanto: Koto
español: Barro
eesti: Muda
euskara: Lokatz
فارسی: گل (خاک)
suomi: Liete
français: Boue
Gaeilge: Láib
עברית: בוץ
हिन्दी: पंक
hrvatski: Blato (tlo)
Kreyòl ayisyen: Labou
magyar: Iszap
Bahasa Indonesia: Lumpur
Ido: Fango
italiano: Fango
日本語:
Basa Jawa: Blethok
ಕನ್ನಡ: ಕೆಸರು
한국어: 진흙
lumbaart: Palta
latviešu: Dubļi
македонски: Кал
മലയാളം: ചളി
Bahasa Melayu: Lumpur
Nāhuatl: Zoquitl
Napulitano: Lota
Nederlands: Modder
norsk nynorsk: Søle
occitan: Fanga
português: Lama
Runa Simi: T'uru
română: Nămol
русский: Грязь
srpskohrvatski / српскохрватски: Mulj
Simple English: Mud
српски / srpski: Муљ
Kiswahili: Matope
ślůnski: Ćaplyta
Tagalog: Putik
Türkçe: Çamur
удмурт: Дэри
українська: Бруд
Tiếng Việt: Bùn
ייִדיש: מאראסט
中文:
粵語: