Kunrei-shiki

Kunrei-shiki (訓令式? sistim susunan-kabinet) nyaéta sistim romanisasi, contona sistim keur transkripsi Basa Jepang kana alpabet Romawi. Ngaran nu diumumkeun Kunreisiki maké Kunrei-shiki sorangan.

Kunrei-shiki kadangkala disebut sistim Monbushō dina Basa Inggris, sabab diajarkeun di kurikulum sakola dasar dumasar kasaluyuan ti Monbushō (Kementerian Pendidikan Jepang). Kunrei-shiki ngarujuk kana ISO 3602, nu geus disatujuan ku ISO.

Kunrei-shiki dumasar kana susunan pangheubeulna nyaéta sistim Nihon-shiki (Nipponsiki), dimodifikasi keur Basa Jepang standar. Contona, kecap かなづかい, diromanisasi jadi kanadukai dina Nihon-shiki, diucapkeun kanazukai dina Basa Jepang modérn tur dieja dina Kunrei-shiki.

Other Languages
català: Kunrei-shiki
Deutsch: Kunrei-System
Esperanto: Kunrej-sistemo
español: Kunrei-shiki
français: Kunrei
Bahasa Indonesia: Alih aksara Kunrei-shiki
italiano: Sistema Kunrei
日本語: ISO 3602
polski: Kunrei
português: Sistema Kunrei
русский: Кунрэй-сики
Yorùbá: ISO 3602
Bân-lâm-gú: ISO 3602