Komik

Comic-sketch.jpg

Komik nyaéta cerita nu aya gambaran (di majalah, koran, atawa wangunna buku) nu umumna gampang asup sarta pikaseurieun.[1] Komik nyaéta hiji wangun seni anu maké gambar-gambar henteu gerak, anu disusun sakitu rupa ku kituna nyieun jalan carita.[2] Biasana komik dicitak diluhur kertas sarta dilengkepan kalayan téks.[2] Komik bisa dipedar dina sagala rupa wangun, mimiti tina strip dina koran, dimuat dina majalah, nepi ka ngawangun buku sorangan.[2]

Términologi

Di taun 1996, Will Einser medar buku Graphic Storytelling, di mana manéhna ngahartikeun komik minangka "tatanan gambar sarta balon kecap yang nu berurut, dina hiji buku komik" Saméméhna di taun 1986, dina buku Comics and Sequential Art, Einser ngahartikeun téknis sarta struktur komik minangka sequential art, susunan gambar sarta kecap-kecap pikeun nyaritakeun hiji hal atawa ngadramatisasi hiji ideu.[2] Para ahli masih can sapamadegan ngeunaan définisi komik.[2] Sabagian di antarana boga pamadegan yén wangun citakna perlu ditekenkeun, sarta nu séjénna leuwih mentingkeun kasaluyuan gambar sarta téks, sabagian ogé leuwih mentingkeun kasinambungan (sequential)[2]

Other Languages
Afrikaans: Strokiesverhaal
Alemannisch: Comic
aragonés: Cómic
العربية: قصص مصورة
مصرى: كوميكس
অসমীয়া: কমিক্‌ছ
asturianu: Cómic
azərbaycanca: Komiks
башҡортса: Комикс
žemaitėška: Kuomėksā
беларуская: Комікс
беларуская (тарашкевіца)‎: Комікс
български: Комикс
বাংলা: কমিক্স
brezhoneg: Bannoù-treset
bosanski: Strip
ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ: ᨀᨚᨆᨗᨀᨛ
català: Còmic
کوردی: کۆمیک
čeština: Komiks
Cymraeg: Comic
dansk: Tegneserie
Deutsch: Comic
Ελληνικά: Κόμικς
English: Comics
Esperanto: Bildliteraturo
español: Historieta
eesti: Koomiks
euskara: Komiki
فارسی: کمیک
suomi: Sarjakuva
føroyskt: Teknirøð
français: Bande dessinée
Nordfriisk: Biletääle
furlan: Fumut
客家語/Hak-kâ-ngî: Màn-va̍k
עברית: קומיקס
हिन्दी: कॉमिक्स
Fiji Hindi: Comics
hrvatski: Strip
magyar: Képregény
Հայերեն: Կոմիքս
interlingua: Comic
Bahasa Indonesia: Komik
Ilokano: Komiks
íslenska: Teiknimyndasaga
italiano: Fumetto
日本語: 漫画
Patois: Kamik
Basa Jawa: Komik
ქართული: კომიქსი
қазақша: Комикс
한국어: 만화
Кыргызча: Комикс
Lëtzebuergesch: Comics
Limburgs: Stripverhaol
lietuvių: Komiksas
latviešu: Komikss
олык марий: Комикс
македонски: Стрип
മലയാളം: ചിത്രകഥ
монгол: Комикс
Bahasa Melayu: Komik
Plattdüütsch: Comic
नेपाली: कमिक्स
नेपाल भाषा: कमिक
Nederlands: Stripverhaal
norsk nynorsk: Teikneserie
norsk: Tegneserie
Livvinkarjala: Sarjukoomiksu
ਪੰਜਾਬੀ: ਕੌਮਿਕਸ
polski: Komiks
پنجابی: کومکس
português: Banda desenhada
русский: Комикс
sardu: Fumetu
sicilianu: Fumettu
Scots: Comics
srpskohrvatski / српскохрватски: Strip
Simple English: Comics
slovenčina: Komiks
slovenščina: Strip
shqip: Stripi
српски / srpski: Стрип
Seeltersk: Bieldetälster
svenska: Tecknad serie
Kiswahili: Kibonzo
தமிழ்: வரைகதை
తెలుగు: కామిక్స్
тоҷикӣ: Комикс
Tagalog: Komiks
українська: Комікс
اردو: کامکس
oʻzbekcha/ўзбекча: Komiks
vepsän kel’: Komiks
Tiếng Việt: Truyện tranh
West-Vlams: Strip
Winaray: Komix
吴语: 漫画
ייִדיש: קאמיקס
中文: 漫画
Bân-lâm-gú: Ang-á-ōe
粵語: 漫畫