Kode telepon

Kode nagara atawa kode telepon nyaéta kode anu dipaké pikeun nelepon ti luar nagari nuju nagara kasebut.

Sakapeung sawatara nagara anu béda ngagunakeun kode anu sarua. Contona nyaéta Amérika Sarikat jeung Kanada sarta Jamaika, atawa Rusia jeung Kazakhstan. Dina perkara pamungkas ieu, kadua nagara saméméhna kungsi ngahiji.

Lamun hiji wewengkon ngalaan diri ti nagara asal, mangka lamun wewengkon ieu geus diaku minangka nagara sacara internasional, mangka nagara anyar ieu biasana meunangkeun kode nagara anu anyar.

Other Languages
Alemannisch: Telefonvorwahl
azərbaycanca: Telefon kodu
Boarisch: Telefonvoawoi
беларуская (тарашкевіца)‎: Тэлефонны код
български: Телефонен код
bosanski: Pozivni broj
dansk: Nummerplan
Esperanto: Telefona kodo
Frysk: Netnûmer
hrvatski: Pozivni broj
Bahasa Indonesia: Kode telepon
Ripoarisch: Vüürwaal
македонски: Повикувачки број
Plattdüütsch: Telefonvörwahl
Nedersaksies: Netnummer
Nederlands: Netnummer
русиньскый: Телефонный код
srpskohrvatski / српскохрватски: Pozivni broj
Simple English: Telephone numbering plan
svenska: Riktnummer
татарча/tatarça: Telefon kodı
українська: Телефонний код
oʻzbekcha/ўзбекча: Telefon raqamlash rejasi
West-Vlams: Zonenummer