Kawat

Kawat nu dipasang pikeun ngamankeun imah

Kawat nyaéta tali nu dijieun tina logam. [1] Kawat mangrupa logam nu dibedol jadi nyarupaan benang atawa batang.[2] Biasana barang ieu dipaké utamana pikeun méré bantuan struktural, saperti dina beton atawa pikeun ngalirkeun listrik, biasana kawatna diisolasi maké plastik atawa karét.[2]

Sajarah

Kawat mangrupa silinder jeung beulitan logam nu fléksibel, kawat geus kapanggih di situs arkéologi 5.000 taun ka tukang.[3] Awalna, kawat dipaké dina perhiasan.[3] Strip logam bakal didorong ngaliwatan liang manik-manik batu nepi ka logam bakal ngalipet jadi wangun tabung.[3] Pabrik kawat mimiti aya di Inggris dina taun 1500-an.[3] Satuluyna waktu teknologi manusa jadi leuwih canggih, kawat mimiti dipaké pikeun kaperluan listrik jeung pikeun dijieun jadi tali kawat.[3]

Other Languages
aragonés: Alambre
العربية: سلك
asturianu: Alambre
azərbaycanca: Məftil
беларуская: Дрот
беларуская (тарашкевіца)‎: Дрот
brezhoneg: Orjal
català: Filferro
کوردی: تەل
čeština: Drát
dansk: Metal-wire
Deutsch: Draht
English: Wire
Esperanto: Drato
español: Alambre
eesti: Traat
euskara: Alanbre
فارسی: سیم
français: Fil métallique
Gàidhlig: Uèir
galego: Arame
עברית: תיל
hrvatski: Žica
Kreyòl ayisyen: Fil
magyar: Huzal
Bahasa Indonesia: Kawat
italiano: Filo
日本語: 針金
Basa Jawa: Kawat
қазақша: Сым
한국어: 철사
Кыргызча: Зым
lietuvių: Viela
Baso Minangkabau: Kawek
Bahasa Melayu: Wayar
Nāhuatl: Tepozmecatl
Nederlands: IJzerdraad
norsk: Ståltråd
ਪੰਜਾਬੀ: ਤਾਰ
polski: Drut
português: Arame
română: Sârmă
armãneashti: Sirmâ
русский: Проволока
srpskohrvatski / српскохрватски: Žica
Simple English: Wire
slovenčina: Drôt
chiShona: Waya
Soomaaliga: Xadhig (bir)
svenska: Ståltråd
Kiswahili: Waya
తెలుగు: తీగ
Tagalog: Kawad
Türkçe: Tel
українська: Дріт
oʻzbekcha/ўзбекча: Sim
Tiếng Việt: Dây điện
ייִדיש: דראט
中文: 金屬線
粵語: 電纜