Katakana

Katakana
Tipeu:Syllabary
Basa:Basa Jepang and Ainu
Mangsa:~800 A.D. to the present
Sistim Tulis indung:Kana
Sistim tulis sawargi:Hiragana, Hentaigana
Japanese Katakana ZA.svg

Katakana (片仮名) nyaéta syllabary Basa Jepang, salah sahiji tina opat sistim nulis Basa Jepang. Nu séjénna nyaéta hiragana, kanji jeung rōmaji. Kecap katakana hartina "kana sejen," asalan tina turunan katerangan gramatikal Basa Jepang, dina Basa Cina disebut "kambun" (漢文). Kana ieu ditulis salian ti karakter Basa CIna sarta nerangkeun frase dina Basa Jepang.

Katakana dicirikeun ku garis lurus jeung sudut tajam, sarta skrip sederhana dina Basa Jepang.

Dua sistim utama dina susunan katakana, susunan heubeul iroha, jeung susunan nu leuwih anyar gojūon.

Other Languages
Acèh: Katakana
Afrikaans: Katakana
العربية: كاتاكانا
asturianu: Katakana
azərbaycanca: Katakana
Bikol Central: Katakana
беларуская: Катакана
български: Катакана
Bahasa Banjar: Katakana
বাংলা: কাতাকানা
brezhoneg: Katakana
català: Katakana
کوردی: کاتاکانا
čeština: Katakana
Cymraeg: Katakana
dansk: Katakana
Deutsch: Katakana
Ελληνικά: Κατακάνα
English: Katakana
Esperanto: Strekaj kanaoj
español: Katakana
eesti: Katakana
euskara: Katakana
فارسی: کاتاکانا
suomi: Katakana
français: Katakana
galego: Katakana
Gaelg: Katakana
עברית: קאטאקאנה
हिन्दी: काताकाना
hrvatski: Katakana
magyar: Katakana
Հայերեն: Կատականա
Bahasa Indonesia: Katakana
íslenska: Katakana
italiano: Katakana
日本語: 片仮名
Basa Jawa: Katakana
ქართული: კატაკანა
한국어: 가타카나
Lëtzebuergesch: Katakana
Lingua Franca Nova: Catacana
lietuvių: Katakana
latviešu: Katakana
Malagasy: Katakana
македонски: Катакана
Bahasa Melayu: Katakana
မြန်မာဘာသာ: ခတခန
Nāhuatl: Katakana
Nederlands: Katakana
norsk: Katakana
occitan: Katakana
ਪੰਜਾਬੀ: ਕਾਤਾਕਾਨਾ
polski: Katakana
پنجابی: کاتاکانا
português: Katakana
română: Katakana
русский: Катакана
Scots: Katakana
Simple English: Katakana
slovenčina: Katakana
slovenščina: Katakana
српски / srpski: Катакана
Tagalog: Katakana
Türkçe: Katakana
українська: Катакана
Tiếng Việt: Katakana
Winaray: Katakana
中文: 片假名
文言: 片假名
Bân-lâm-gú: Katakana
粵語: 片假名