Kasaimbangan Kamampuh Balanja

Kasaimbangan kamampuh balanja, (basa Inggris: purchasing power parity - PPP) dina élmu ékonomi nyaéta hiji cara anu dipaké pikeun ngitung hiji alternatif nilai tukar antara mata uang ti dua nagara. PPP ngukur sabaraha lobana hiji mata uang bisa dipaké keur beubeulian dina ukuran internasional (biasana dolar), sabab barang katut jasa téh regana béda-béda di unggal nagara.

Nilai tukar PPP dipaké dina babandingan internasional keur standar hirup. PDB hiji nagara mimitina diitung dina mata uang lokal, antukna babandingan antara dua nagara téh ngabutuhkeun ayana konvérsi mata uang. Babandingan maké nilai tukar nyata dianggep henteu nyata, ku sabab henteu ngaréfléksikeun béda rega antar nagara. Perbédaan antara PPP jeung nilai tukar nyata bisa loba bédana. Upamana, PDB per kapita di RRC kurang leuwih 1.400 USD, sedengkeun dumasar kana PPP nyaéta kurang leuwih 6.200 USD. Sedengkeun PDB nominal per kapitana kurang leuwih AS$37.600, tapi PPP-na mah ukur 31.400 USD.

Tempo ogé

  • Dolar internasional
  • Daptar nagara dumasar kana PDB (PPP)
  • Daptar nagara dumasar kana PDB (PPP) per kapita
  • Pengukuran pendapatan nasional
  • Efek Penn
Other Languages
Afrikaans: Koopkragpariteit
Nordfriisk: KKP
한국어: 구매력 평가
Bahasa Melayu: Pariti kuasa beli
Nederlands: Koopkrachtpariteit
norsk nynorsk: Kjøpekraftsparitet
srpskohrvatski / српскохрватски: Paritet kupovne moći
Simple English: Purchasing Power Parity