Kana

Kanggo hartos sanes Kana, tempo Kana (disambiguasi).

Kana nyaéta watesan umum keur skrip syllabic Basa Jepang hiragana (ひらがな) jeung katakana (カタカナ), dina sistim heubeul disebutna manyogana. Kana diwangun salaku pilihan jeung tambahan tina karakter Basa Cina nu di Jepang disebut Kanji (漢字; diucapkeun dina Basa Cina "hanzi").

Tabel Basa Jepang kana
Hiragana jeung katakana (grouped vertically).
Syllables in parentheses are archaic. (Image of this table.)
vowelkstnhmyrwn
akasatanahamayarawan
ikishichinihimi*ri(wi)
ukusutsunufumuyuru*
ekeseteneheme*re(we)
okosotonohomoyoro(w)o
*Basa Jepang teu ngabogaan sarta teu pernah make kana keur sora ye, yi atawa wu.
Other Languages
Afrikaans: Kana
العربية: كانا
Bikol Central: Kana
беларуская: Кана
bosanski: Kana
català: Kana
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Kana
کوردی: کانا
čeština: Kana (písmo)
English: Kana
español: Kana
فارسی: کانا
føroyskt: Kana
français: Kana
galego: Kana
客家語/Hak-kâ-ngî: Kana
हिन्दी: काना (लिपि)
hrvatski: Kana
magyar: Kana
Bahasa Indonesia: Aksara kana
italiano: Kana
日本語: 仮名 (文字)
la .lojban.: ponslakyle'u
Basa Jawa: Kana
한국어: 가나 (문자)
Latina: Kana
Malagasy: Kana (soratra)
Bahasa Melayu: Tulisan Kana
မြန်မာဘာသာ: ခန
Nederlands: Kana (Japans)
norsk: Kana
polski: Kana (pismo)
português: Kana (escrita)
română: Kana
русский: Кана
Scots: Kana
Simple English: Kana
slovenčina: Kana (písma)
српски / srpski: Kana (pismo)
ślůnski: Kana
ไทย: คานะ
Tagalog: Kana
Türkçe: Kana
українська: Кана
Tiếng Việt: Kana
中文: 日語假名
文言: 假名
Bân-lâm-gú: Kana