Kamasan

Ukiran abad ka-15 ngeunaan kamasan jeung jalma sucina Santa Eligius di tempat gawéna
Kamasan Bagdad ku Kamal-ol-molk

Kamasan nyaéta tukang nyieun pakakas jeung perhiasan tina emas sarta logam mulia liana. Dumasar kana sajarahna, kamasan ogé nyieun barang tina pérak, piring, gelas, pakakas hiasan, katut barang nu dipaké keur kariaan atawa ageman, tapi naékna harga logam mulia nyababkeun turunna jumlah barang nu dijieun.

Kamasan kudu parigel dina ngawangun logam ku cara ngikir, matri, ngaragaji, neupa, nyitak, jeung ngagosok logam. Sacara tradisional, ieu kaparigelan bisa beunang ku cara magang, tapi kiwari mah sakola seni perhiasan ogé ngajarkeun kamasan jeung katerampilan lianna. Loba universitas katut akademi nu nawarkeun cara ngamasan jeung nyieun seni logam minangka bagéan tina kurikulum senina.

Other Languages
العربية: صياغة الذهب
مصرى: الصايغ
asturianu: Orfebrería
беларуская: Злотніцтва
български: Златарство
català: Orfebreria
dansk: Guldsmed
Deutsch: Goldschmied
English: Goldsmith
Esperanto: Oraĵisto
español: Orfebrería
فارسی: زرگر
français: Orfèvrerie
Gaeilge: Gabha buí
galego: Ourivaría
עברית: צורף
हिन्दी: सोनार
Bahasa Indonesia: Pandai emas
italiano: Oreficeria
日本語: 金細工職人
қазақша: Зергер
ಕನ್ನಡ: ಸೋನಗಾರ
lietuvių: Auksakalys
मराठी: सोनार
မြန်မာဘာသာ: ပန်းထိမ်
Nederlands: Goudsmid
norsk nynorsk: Gullsmed
norsk: Gullsmed
polski: Złotnictwo
پنجابی: سنیارا
português: Ourivesaria
srpskohrvatski / српскохрватски: Zlatarstvo
Simple English: Goldsmith
slovenščina: Zlatar
српски / srpski: Златар (занимање)
svenska: Guldsmed
తెలుగు: కంసాలి
Türkçe: Kuyumculuk
українська: Ювелір
اردو: سنار