India
English: India

Panneau travaux.pngArtikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo .
भारत गणराज्य
Bhārat Gaarājya
Républik India
Bandéra India Emblem India
Motto
"Satyameva Jayate" (Sangsakerta)
Devanāgarī: सत्यमेव जयते
(IPA: [sət̪jəmeːʋə ʤəjət̪eː])
("Truth Alone Triumphs")
Lagu
"Jana Gana Mana
listen "
/ʤənə gəɳə mənə/
Location of India
Ibu kota28°34′N 77°12′E
Kota panggedéna Mumbai
Basa resmi Hindi, Sangsakerta, Inggris, Assamese, Bengali, Bodo, Dogri, Gujarati, Kannada, Kashmiri, Konkani, Malayalam, Maithili, Manipuri, Marathi, Nepali, Oriya, Punjabi, Santali, Sindhi, Tamil, Telugu and Urdu
Pamaréntah Républik Féderal
 -  Présidén Pranab Mukherjee
 -  Perdana Mentri Narendra Modi
Ngadeg 3300 SM
Peradaban Léngkob Indus

321 SM
Kakaisaran Maurya
 
 -  Nagara-Nagara bagian 15 Agustus 1947 
 -  Republik 26 Januari 1950 
Aréa
 -  Total 3,287,590 km² (ka-7)
1,269,346 mil² 
 -  Cai (%) 9.56
Populasi
 -  Perkiraan  2016 1,324,171,354 (ka-2)
 -  Sénsus 2011 1,210,854,977 
 -  Kapadetan 394 /km² (ka-31)
1,022 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total $3.633 trillion (ka-4)
 -  Per kapita $3,344 (ka-122)
HDI (2003) 0.602 (sedeng) (ka-127)
Mata uang Rupee (Rs.)1 (INR)
Zona wanci IST (UTC+5:30)
 -  Usum panas (DST) teu ditalungtik (UTC+5:30)
TLD Internét .in
Kode telepon +91
1 Re. tunggal, Rs. jamak
Keur sajarah sarta kagunaan séjén ngeunaan India, tempo India (disambiguasi).

India(भारत), resmina Républik India, mangrupa salah sahiji nagara di Asia Kidul. India mangrupa nagara katujuh panggedéna numutkeun wewengkon géografis, kadua pangloba pangeusina, sarta nagara nu ngagem démokrasi liberal panglegana di dunya. India wawatesan jeung Pakistan, China, Bangladésh, Népal jeung Bhutan. Puseur nagarana nyaéta New Delhi. India miboga garis basisir leuwih ti tujuh rébu kilométer[1] and borders Pakistan[2] di béh kulon; Cina, Nepal, jeung Bhutan di béh wétan kalér; sarta Bangladésh jeung Myanmar di béh wétaneunnana. Di Samudra India, India wawatesan jeung nagara kapuloan Sri Lanka, Maladéwa jeung Indonésia.
Urang India mibanda perdaban sarta budaya anu lumangsung ti taun 3300 SM, India mangrupa bagéan ti peradaban Lembah Sungai Indus kalawan mekarkeun budaya wewengkonna ngaliwatan paniagaan sarta dirojong ku barter bahan tatanén.[3] Salila mangtaun-taun, nagara ieu jadi puseur ruteu penting, puseur mekarkeun budaya sarta tempat ngadegna karajaan-karajaan anu gedé. Agama Hindu, Sikh, Buddha jeung Jainis mangrupa agama asli ti India, sedengkeun Islam jeung Kristen datang ngaliwatan paniagaan sarta ku kaayaan budaya anu geus mekar saméméh ayana invasi ti nagara asing. Sanajan lamun diitung invasi asing nepi ka 4000 taun, tapi budaya India jeung sosial kamasarakatanna teu bisa diruntagkeun, nu hadé ti nagara asing bakal dipiceun atawa bisa di serep gumantung kabudayaan bangsa India, komponén sosial masarakat angger lengkep jeung moal bisa dirobah. Kalawan turunna pamor Karajaan Mughal, sababaraha nagara Eropa kungsi nyoba nyieun puseur atawa pos paniagaan di India. Tahta Inggris, dina mangsa sababaraha abad saeutik-sautik geus nyoba pikeun ngahijikeun karajaan-karajaan di India kalawan ku maksud pikeun ngajajah India. Tapi saméméh bisa nyokot sagala rupa kauntungan ti kolonialisme, rahayat India kalawan kaayaan séké sélér anu rupa-rupa bisa ngahiji dina hiji gerakan anu kuat pikeun réformsi sosial jeung nyieun sistem pamaréntahana sorangan sarta ngulang deui kajayaan Karajaan India mangsa baheula. Hasilna, India jadi hiji nagara modérn di taun 1947. Rahayat India, satwa liar, géografisna jeung sistem iklim India mangrupa anu pangragemna saalam dunya, jeung India modérn ayeuna bisa disebut bakal jadi nagara adidaya di mangsa kahareupna.

National symbols of the Republic of India (Official)
National animal2005-bandipur-tusker.jpg
National birdPavo muticus (Tierpark Berlin) - 1017-899-(118).jpg
National treeBanyan tree on the banks of Khadakwasla Dam.jpg
National flowerSacred lotus Nelumbo nucifera.jpg
National heritage animalPanthera tigris.jpg
National aquatic marine mammalPlatanistaHardwicke.jpg
National reptileKing-Cobra.jpg
National heritage mammalHanuman Langur.jpg
National fruitAn Unripe Mango Of Ratnagiri (India).JPG
National templeNew Delhi Temple.jpg
National riverRiver Ganges.JPG
National mountainNanda Devi 2006.JPG
Other Languages
Acèh: India
адыгабзэ: Индие
Afrikaans: Indië
Akan: India
Alemannisch: Indien
አማርኛ: ህንድ
aragonés: India
Ænglisc: Indea
العربية: الهند
ܐܪܡܝܐ: ܗܢܕܘ
مصرى: الهند
অসমীয়া: ভাৰত
asturianu: India
Aymar aru: Indya
azərbaycanca: Hindistan
تۆرکجه: هیندوستان
башҡортса: Һиндостан
Bali: India
Boarisch: Indien
žemaitėška: Indėjė
Bikol Central: Indya
беларуская: Індыя
беларуская (тарашкевіца)‎: Індыя
български: Индия
भोजपुरी: भारत
Bislama: India
Banjar: India
বাংলা: ভারত
བོད་ཡིག: རྒྱ་གར།
বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী: ভারত
brezhoneg: India
bosanski: Indija
ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ: India
буряад: Энэдхэг
català: Índia
Chavacano de Zamboanga: India
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Éng-dô
нохчийн: ХӀинди
Cebuano: Indya
Chamoru: India
ᏣᎳᎩ: ᎢᏂᏗᎢᎠ
کوردی: ھیندستان
corsu: India
qırımtatarca: İndistan
čeština: Indie
kaszëbsczi: Indie
Чӑвашла: Инди
Cymraeg: India
dansk: Indien
Deutsch: Indien
Thuɔŋjäŋ: Indiɛn
Zazaki: Hindıstan
dolnoserbski: Indiska
डोटेली: भारत
ދިވެހިބަސް: އިންޑިޔާ
ཇོང་ཁ: རྒྱ་གར
eʋegbe: India
Ελληνικά: Ινδία
English: India
Esperanto: Barato
español: India
eesti: India
euskara: India
estremeñu: La Índia
فارسی: هند
suomi: Intia
Võro: India
føroyskt: India
français: Inde
arpetan: Ende
Nordfriisk: Indien
furlan: Indie
Frysk: Yndia
Gaeilge: An India
Gagauz: İndiya
贛語: 印度
Gàidhlig: Na h-Innseachan
galego: India
گیلکی: هند
Avañe'ẽ: Índia
गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni: भारत
𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺: 𐌹𐌽𐌳𐌹𐌰
ગુજરાતી: ભારત
Gaelg: Yn Injey
Hausa: Indiya
客家語/Hak-kâ-ngî: Yin-thu
Hawaiʻi: ‘Īnia
עברית: הודו
हिन्दी: भारत
Fiji Hindi: India
hrvatski: Indija
hornjoserbsce: Indiska
Kreyòl ayisyen: End
magyar: India
հայերեն: Հնդկաստան
Արեւմտահայերէն: Հնդկաստան
interlingua: India
Bahasa Indonesia: India
Interlingue: India
Igbo: Ndia
Ilokano: India
ГӀалгӀай: ХIиндиче
Ido: India
íslenska: Indland
italiano: India
ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut: ᐃᓐᑎᐊ
日本語: インド
Patois: India
la .lojban.: xingu'e
Jawa: Indhi
ქართული: ინდოეთი
Qaraqalpaqsha: Hindistan
Taqbaylit: Lhend
Адыгэбзэ: Индиэ
Kabɩyɛ: Ɛndɩ
Kongo: India
Gĩkũyũ: India
қазақша: Үндістан
kalaallisut: India
ភាសាខ្មែរ: ឥណ្ឌា
ಕನ್ನಡ: ಭಾರತ
한국어: 인도
къарачай-малкъар: Индия
कॉशुर / کٲشُر: بًارت
kurdî: Hindistan
коми: Индия
kernowek: Eynda
Кыргызча: Индия
Latina: India
Lëtzebuergesch: Indien
лезги: Индия
Lingua Franca Nova: Barat
Limburgs: India
Ligure: India
lumbaart: India
lingála: India
لۊری شومالی: هند
lietuvių: Indija
latgaļu: Iņdeja
latviešu: Indija
मैथिली: भारत
Basa Banyumasan: India
мокшень: Индие
Malagasy: India
олык марий: Индий
Māori: Īnia
Minangkabau: India
македонски: Индија
മലയാളം: ഇന്ത്യ
монгол: Энэтхэг
मराठी: भारत
Bahasa Melayu: India
Malti: Indja
Mirandés: Índia
မြန်မာဘာသာ: အိန္ဒိယနိုင်ငံ
مازِرونی: هند
Dorerin Naoero: Indjiya
Nāhuatl: India
Napulitano: Innia
Plattdüütsch: Indien
Nedersaksies: India
नेपाली: भारत
नेपाल भाषा: भारत
Nederlands: India
norsk nynorsk: India
norsk: India
Novial: India
Nouormand: Înde
Sesotho sa Leboa: India
Chi-Chewa: India
occitan: Índia
Livvinkarjala: Indii
Oromoo: Indiyaa
ଓଡ଼ିଆ: ଭାରତ
Ирон: Инди
ਪੰਜਾਬੀ: ਭਾਰਤ
Kapampangan: India
Papiamentu: India
Picard: Inde
Deitsch: India
पालि: भारत
Norfuk / Pitkern: Endya
polski: Indie
Piemontèis: India
پنجابی: ھندستان
پښتو: هند
português: Índia
Runa Simi: Indya
rumantsch: India
romani čhib: Bharat
Kirundi: Ubuhindi
română: India
armãneashti: India
tarandíne: Indie
русский: Индия
русиньскый: Індія
Kinyarwanda: Ubuhinde
संस्कृतम्: भारतम्
саха тыла: Индия
ᱥᱟᱱᱛᱟᱲᱤ: ᱥᱤᱧᱚᱛ
sardu: Ìndia
sicilianu: Innia
Scots: Indie
سنڌي: ڀارت
davvisámegiella: India
Sängö: Indïi
srpskohrvatski / српскохрватски: Indija
ၽႃႇသႃႇတႆး : ဢိၼ်ႇတိယ
Simple English: India
slovenčina: India
slovenščina: Indija
Gagana Samoa: Igitia
chiShona: India
Soomaaliga: Hindiya
shqip: India
српски / srpski: Индија
Sranantongo: Indiakondre
SiSwati: INdiya
Sesotho: India
Seeltersk: Indien
svenska: Indien
Kiswahili: Uhindi
ślůnski: Indyje
தமிழ்: இந்தியா
ತುಳು: ಭಾರತ
తెలుగు: భారత దేశం
tetun: Índia
тоҷикӣ: Ҳиндустон
ትግርኛ: ህንድ
Türkmençe: Hindistan
Tagalog: India
lea faka-Tonga: ʻInitia
Tok Pisin: India
Türkçe: Hindistan
Xitsonga: Indiya
татарча/tatarça: Һиндстан
chiTumbuka: India
Twi: India
reo tahiti: ’Inītia
удмурт: Индия
ئۇيغۇرچە / Uyghurche: ھىندىستان
українська: Індія
اردو: بھارت
oʻzbekcha/ўзбекча: Hindiston
vèneto: India
vepsän kel’: Indii
Tiếng Việt: Ấn Độ
West-Vlams: Indië
Volapük: Lindän
walon: Inde
Winaray: India
Wolof: End
吴语: 印度
isiXhosa: IIndia
მარგალური: ინდოეთი
ייִדיש: אינדיע
Yorùbá: Índíà
Vahcuengh: Yindu
Zeêuws: India
中文: 印度
文言: 印度
Bân-lâm-gú: Ìn-tō͘
粵語: 印度
isiZulu: India