Garéja

Salah sahiji garéja nu aya di asia

Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan nu dikumpulkan ku Kristus.[1] Poé Pentakosta, nalika Roh Kudus dicurahkeun jadi poé lahirna garéja.[1] Hakékat garéja nyaéta missioner, bisa dicindekeun yén sakabéh aktivitas garéja nyaéta missioner, palayanan Sakramen, wawaran Firman, jeung sajabana.[1]

Sifat

  • Garéja nyaéta kudus

Kecap kudus hartina disorangankeun, diasingkaeun, dipisahkeun tinu lian, béda jeung nu lian.[1] Kakudusan garéja lain ku lantaran ayana kudus, tapi dikuduskeun ku Kristus.[1] Rasul Paulus nyebutkeun yén Jemaat nyaéta jalma-jalma nu dikuduskeun dina Kristus.[1] Garéja nyaéta kudus, diasingkeun tapi lain mengasingkan diri ku lantaran Garéja dititah kajero dunya pikeun méré nyaho Injil Yesus Kristus.[1]

  • Garéja nyaéta am

Garéja nyaéta am, khatolik, universal, sumebar di sakabéh dunya.[1] Am hartina umum, jalaran éta, Garéja menerobos sakabéh watesan jeung miboga perpektif nu umum.[1] Garéja minangka am sifatna kudu universal sabab kasih Allah ieu ditunjukkeun ka dunya.[1] Jadi Garéja lain pikeun jalma beunghar waé.[1] Garéja teu kawatesan ku hiji daérah/suku/bangsa atawa basa nu tangtu tapi ngawengku sakabéh dunya.[1] Kitu deui, garéja téh teu kawatesanan ku zaman, tapi ngawengku zaman baheula, kiwari, jeung zaman nu rék datang.[1]

  • Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan

Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan nu geus yakin kana tindakan Allah jeung hayang ngébréhkeun deui tindakan éta ngaliwatan kahirupan manéhna minangka garéja.[1] Warga garéja sadar yén harti éksistensina ngaliwatan garéja (ekklesia), minangka umat nu dikumpulkeun ku Tuhan ti sakabéh bangsa.[1] Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan/kudus dijero Kristus jeung silih gumantung ka jalma séjénna.[1]

  • Garéja nyaéta hiji

Garéja nyaéta kasatuan umat Kristen, tempat bersekutu saluyu jeung kahayang Yesus Kristus, Raja Garéja.[1] Hiji dina nepikeun Injil, hiji dina ngalaksanakeun missi, asih ka Tuhan, hiji dina iman jeung pangharepan.[1]

Other Languages
Acèh: Geurija
Afrikaans: Kerk (gebou)
Alemannisch: Kirche (Bauwerk)
العربية: كنيسة
ܐܪܡܝܐ: ܥܕܬܐ
مصرى: كنيسه
авар: ГьатІан
azərbaycanca: Kilsə
žemaitėška: Bažninčė
беларуская: Царква
беларуская (тарашкевіца)‎: Царква
български: Църква
Bahasa Banjar: Geréja
বাংলা: গির্জা
brezhoneg: Iliz (savadur)
bosanski: Crkva
Cebuano: Simbahan
čeština: Kostel
Cymraeg: Eglwys
Zazaki: Kılise
føroyskt: Kirkja (hús)
Frysk: Tsjerke
Avañe'ẽ: Tupão
गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni: इगर्ज (चर्च)
𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺: 𐌰𐌹𐌺𐌺𐌻𐌴𐍃𐌾𐍉
Gaelg: Keeill
עברית: כנסייה
हिन्दी: गिरजाघर
hrvatski: Crkva
Bahasa Indonesia: Gereja (gedung)
Igbo: Ulo uka
ГӀалгӀай: Киназ (гIишло)
日本語: 教会堂
ქართული: ეკლესია
қазақша: Шіркеу
ಕನ್ನಡ: ಚರ್ಚ್
한국어: 교회당
Ripoarisch: Kirch
Ladino: Kilisia
Lëtzebuergesch: Kierch
Lingua Franca Nova: Eglesa
Limburgs: Kèrk (geboew)
lingála: Ndáko Nzámbe
lietuvių: Bažnyčia
मैथिली: गिरजाघर
олык марий: Черке
македонски: Црква (објект)
മലയാളം: പള്ളി
मराठी: चर्च
кырык мары: Кирха
Nāhuatl: Teopantli
Plattdüütsch: Kark (Huus)
Nedersaksies: Kaark (gebouw)
नेपाली: गिर्जाघर
Nederlands: Kerkgebouw
norsk nynorsk: Kyrkje
norsk: Kirke
Nouormand: Égllise
Ирон: Аргъуан
ਪੰਜਾਬੀ: ਗਿਰਜਾ
Deitsch: Kaerich
پنجابی: گرجا
português: Igreja (edifício)
Runa Simi: Iñichiq wasi
armãneashti: Bisearicâ
русиньскый: Церьков (храм)
Scots: Kirk
سنڌي: گرجا گهر
davvisámegiella: Girku
srpskohrvatski / српскохрватски: Crkva (zgrada)
Simple English: Church
slovenčina: Kostol
slovenščina: Cerkev (zgradba)
chiShona: Kereke
Soomaaliga: Kaniisad
shqip: Kisha
српски / srpski: Црква (грађевина)
svenska: Kyrka
తెలుగు: చర్చి
тоҷикӣ: Калисо
Setswana: Kereke (Dikago)
Tok Pisin: Sios
Türkçe: Kilise
українська: Церква
اردو: گرجا گھر
oʻzbekcha/ўзбекча: Cherkov
Tiếng Việt: Nhà thờ Kitô giáo
West-Vlams: Kerkgebouw
Winaray: Singbahan
吴语: 教堂
მარგალური: ოხვამე
ייִדיש: קלויסטער
中文: 教堂
Bân-lâm-gú: Lé-pài-tn̂g
粵語: 教堂