Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul

South Georgia and the South Sandwich Islands
Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul
Bandéra Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul Lambang Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul
Motto
"Leo Terram Propriam Protegat"  (Latin)
"Let the Lion protect his own land"
atawa "May the Lion protect his own land"
Lagu
"God Save the Queen"
Location of Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul
Peta wewengkon
Ibu kotaTitik Raja Edward (54°17′S 36°30′W
Basa resmi Basa Inggris
Pamaréntah Téritori Peuntas Laut Britania
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Komisionér Nigel Haywood
Aréa
 -  Total 3.903 km² 
1.507 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2006 30 
 -  Kapadetan 0,005 /km² (t/s)
0,013 /mil²
Mata uang Pound sterling (GBP)
Zona wanci (UTC-2)
TLD Internét .gs
Glasier jeung koloni pinguin di Géorgia Kidul
South Georgia Island
Pulo Géorgia Kidul
Géorgia Kidul tengah: Teluk Cumberland; Samenanjung Thatcher jeung Teluk Raja Edward (Grytviken); Pagunungan Allardyce jeung puncang Gn. Paget (gambar ti NASA)
Peta beunang James Cook (1777, South-up)
Géografi
LokasiAntartik
Titik pangluhurna2.934 m (9.626 ft)
Titik pangluhurnaGn Paget
Nagara
Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul
Démografi
Populasi30 (as of 2006)
Grup étnisBritania

Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul (Basa Inggris: South Georgia and the South Sandwich Islands, SGSSI) nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania jeung téritori peuntas laut ti Uni Éropa di Samudra Atlantik beulah kidul. Géorgia Kidul panjangna 167.4 kilometres (104 mi) sarta lébarna 1.4 to 37 km (0.9 to 23.0 miles)[1]. Kapuloan Sandwich Kidul aya kira-kira 520 kilometres (320 mi) tenggaraeun Géorgia Kidul.[1] Total aréa daratan ti wewengkon ieu nyaéta 3,903 square kilometres (1,507 sq mi).[2]

Taya populasi pribumi di kapuloan ieu; padumuk kiwari nyaéra Pagawé Pamaréntahan Britania, Députi Pupuhu Kantor Pos, élmuwan, jeung pagawé bantuan ti Survéy Antartika Britania nu ngurus markas kaélmuan di Pulo Manuk jeung di ibu kota, Titik Raja Edward, ogé sadaya pagawé musieum di Grytviken.

Britania Raya ngaklaim kadaulatan kana Géorgia Kidul dina 1775 jeung Kapuloan Sandwich Kidul dina 1908. Dina 1908, Britania Raya nganéksasi Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul. Téritori "Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul" (Basa Inggris: South Georgia and the South Sandwich Islands) diwangun dina 1985; saméméhna, diparéntah salaku bagian ti Depéndensi Kapuloan Falkland. Argéntina ngaklaim Géorgia Kidul dina 1927 jeung ngaklaim Kapuloan Sandwich Kidul dina 1938.

Other Languages
srpskohrvatski / српскохрватски: Južna Georgija i arhipelag Južni Sandwich