Difraksi

Difraksi
Gambar:Huygensdiffraction.jpg
Difraksi cahya diterangkeun ku prinsip Huygens.

Difraksi nyaéta sumebarna gelombang, contona cahya, alatan ayana halangan. Beuki heureut lolongkrang dina hahalang anu bisa diliwatan, mangka wewengkon sumebarna gelombang sakaluarna tina hahalang beuki lega. Hal ieu bisa diterangkeun ku prinsip Huygens. Dina animasi nu aya dina gambar di luhur beulah katuhu katémbong ayana pola poék jeung caang, hal éta tamaha tina wavelet-wavelet anyar anu kawangun dina jero lolongkrang heureut kasebut silih interférensi.

Pikeun nganalisa atawa miragakeun pola-pola kasebut, bisa dipaké Transformasi Fourier anu disebut ogé minangka Fourier Optik. Citakan:Élmu-stub

Other Languages
العربية: حيود
беларуская: Дыфракцыя
български: Дифракция
বাংলা: অপবর্তন
català: Difracció
čeština: Difrakce
Cymraeg: Diffreithiant
Ελληνικά: Περίθλαση
English: Diffraction
Esperanto: Difrakto
فارسی: پراش
suomi: Diffraktio
français: Diffraction
Gaeilge: Díraonadh
galego: Difracción
עברית: עקיפה
हिन्दी: विवर्तन
hrvatski: Ogib
Kreyòl ayisyen: Difraksyon
magyar: Diffrakció
Հայերեն: Դիֆրակցիա
Bahasa Indonesia: Difraksi
italiano: Diffrazione
日本語: 回折
қазақша: Дифракция
한국어: 회절
Кыргызча: Дифракция
lietuvių: Difrakcija
latviešu: Difrakcija
മലയാളം: വിഭംഗനം
монгол: Дифракц
मराठी: विवर्तन
Nederlands: Diffractie
norsk nynorsk: Diffraksjon
ਪੰਜਾਬੀ: ਵਿਵਰਤਨ
polski: Dyfrakcja
Piemontèis: Difrassion
português: Difração
română: Difracție
русский: Дифракция
sicilianu: Diffrazzioni
srpskohrvatski / српскохрватски: Difrakcija
සිංහල: විවර්තනය
Simple English: Diffraction
slovenčina: Difrakcia
slovenščina: Uklon
chiShona: Bvurunuro
српски / srpski: Дифракција
svenska: Diffraktion
తెలుగు: వివర్తనం
Türkçe: Kırınım
українська: Дифракція
اردو: انکسار
Tiếng Việt: Nhiễu xạ
中文: 衍射