Daratan Tiongkok

Lokasi Tiongkok Daratan

Tiongkok Daratan (Hanzi: 中国大陆 atawa 中國大陸 zhongguo dalu; sacara harfiah hartosna "daratan badag Tiongkok"') atawa Daratan Tiongkok hiji eksonim anu ngarujuk dina wewengkon Republik Rahayat Tiongkok anu aya di daratan benua Asia (henteu kaasup Hong Kong sarta Makau sarta Republik Tiongkok di Taiwan) tapi kaasup propinsi Hainan (sanajan pulo ieu terpisah ti benua Asia), Mongolia Dina, Tibet sarta Xinjiang.

Ditempo ti kaayaan géografis Tiongkok anu pohara lega, mangka jalma-jalma di luar nagari Tiongkok anu nagari tempat ancik maranéhanana leuwih leutik (kawas bangsa Éropa), mangka maranéhanana leuwih resep maké babasan ieu pikeun nyebutkeun nagari anu pohara lega ieu minangka daratan badag Tiongkok, sedengkeun urang Tiongkok sorangan ampir euweuh anu nyebutkeun nagari maranéhanana minangka "zhongguo dalu". Jelema luar nagari leuwih resep nyebutkeun maranéhanana minangka "dalu ren" (jelema "daratan") anu hartina jelema daratan badag.

  • tempo ogé

Tempo ogé

  • Éropa Daratan
  • Wewengkon Tiongkok atawa Tiongkok Raya


Citakan:Tiongkok-stub

Other Languages
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Dṳ̆ng-guók Dâi-lṳ̆k
Deutsch: Festlandchina
Esperanto: Ĉeftera Ĉinio
客家語/Hak-kâ-ngî: Chûng-koet Thai-liu̍k
Bahasa Indonesia: Tiongkok Daratan
日本語: 中国大陸
한국어: 중국 대륙
Baso Minangkabau: Cino Daratan
Bahasa Melayu: Tanah besar China
norsk nynorsk: Fastlandskina
português: China continental
srpskohrvatski / српскохрватски: Kontinentalna Kina
Simple English: Mainland China
српски / srpski: Копнена Кина
svenska: Fastlandskina
Kiswahili: Uchina Bara
Türkçe: Anakara Çin
中文: 中国大陆
文言: 中國大陸
Bân-lâm-gú: Tiong-kok tāi-lio̍k
粵語: 中國大陸