Buuk

Buuk Jelema

Buuk nyaéta nu jaradi dina hulu jelema.[1] Hijianana kana buuk nyaéta lambar, salambar.[1] Rata-rata buuk awéwé panjang, sok digelungkeun atawa diuntun.[1] Lamun awéwé tas dicumplang buukna sok tara terus digelungkeun tapi sina ngarumbay heula supaya téréh garing.[1] Buuk lalaki lamun geus panjang sok dipolka atawa digundulan, dicukur.[1] Tapi lamun geus dipolka sok terus disahéding.[1]

Buuk sabenerna nyaéta perkembangan ti lapisan tanduk kulit.[2] Kawas kuku, buuk henteu karasa nyeri lamun dipotong, alatan sél-sél tanduk ieu henteu ngandung urat saraf.[2] Alatan buuk nyaéta bagian anu penting ti penampilan urang sarta alatan buuk gampang dipotong sarta diatur ampir dina sagala modél, lalaki sarta wanoja geus ngalakonan sagala hal jeung buuk maranéhanana saprak permulaan jaman.[2]

Istilah Buuk

Buuk nu jadina carang sok disebut buuk carang, sabalikna tina buuk gomplok.[1] Nu jadina lalempeng disebut buuk jocong.[1] Nu jadina tingpurilit disebutna buuk galing.[1] Buuk siga bulu jagong nyaéta sebutan keur urang Éropa nu rupana beureum kolot.[1] Buuk nu tara disisiran disebutna busik, jempet, jedig, rewig, rinyong, jeung sajabana.[1] Buuk nu bodas hayang hideung kudu disemir atawa diulasan tarum uyeng.[1] Nu sok disisiran biasana disebut luis atawa lecir.[1] Buuk nu dicukur tapi palebah embun-embunan ditinggalkeun, buuk nu tinggal disebutna jambul.[1] Buuk nu dicukur tapi palebah nu nyeklok ditinggalkeun, nu tinggal disebutna gogombak.[1]

Other Languages
Afrikaans: Haar
አማርኛ: ፀጉር
aragonés: Pelo
العربية: شعر (تشريح)
ܐܪܡܝܐ: ܡܙܬܐ
asturianu: Pelo
авар: Рас
Aymar aru: Ñik'uta
azərbaycanca: Saç
башҡортса: Сәс
беларуская: Валасы
беларуская (тарашкевіца)‎: Валасы
български: Коса
বাংলা: চুল
brezhoneg: Blev
bosanski: Kosa (glava)
català: Pèl
ᏣᎳᎩ: ᎤᏍᏗᏰᎬ
کوردی: موو
čeština: Chlup (zoologie)
Cymraeg: Blew
dansk: Hår
Deutsch: Haar
Zazaki: Porr
Ελληνικά: Τρίχα
English: Hair
Esperanto: Haro
español: Pelo
euskara: Ile
فارسی: مو
suomi: Karva
Võro: Karv
français: Poil
Gaeilge: Gruaig
Gàidhlig: Falt
galego: Cabelo
Avañe'ẽ: Tague
गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni: केंस
ગુજરાતી: વાળ
עברית: שיער
हिन्दी: बाल
hrvatski: Kosa
Kreyòl ayisyen: Cheve
հայերեն: Մազեր
Bahasa Indonesia: Rambut
Iñupiak: Nuyaq
Ido: Pilo
íslenska: Hár
italiano: Pelo
ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut: ᓄᔭᐃᑦ
日本語: 毛 (動物)
Basa Jawa: Rambut
ქართული: თმა
қазақша: Шаш
ಕನ್ನಡ: ಕೂದಲು
한국어:
коми: Си
Кыргызча: Чач
Latina: Pilus
лакку: ЧӀарарду
Lingua Franca Nova: Capel
lietuvių: Plaukas
latviešu: Mati
മലയാളം: മുടി
मराठी: केस
Bahasa Melayu: Rambut
မြန်မာဘာသာ: ဆံပင်
مازِرونی: می
Nāhuatl: Tzontli
Napulitano: Pire (anatumía)
नेपाली: कपाल
नेपाल भाषा: सँ (म्ह)
Nederlands: Haar (zoogdier)
norsk nynorsk: Hår
norsk: Hår
ଓଡ଼ିଆ: କେଶ
ਪੰਜਾਬੀ: ਵਾਲ
Pangasinan: Buek
Kapampangan: Buak
पालि: केसा
polski: Włos
پنجابی: بال
português: Cabelo
Runa Simi: Chukcha
română: Păr
armãneashti: Peru
русский: Волосы
संस्कृतम्: केशः
саха тыла: Баттах
sicilianu: Pilu
Scots: Hair
سنڌي: وار
srpskohrvatski / српскохрватски: Kosa
Simple English: Hair
slovenčina: Chlp (cicavce)
slovenščina: Las
chiShona: Vhudzi
Soomaaliga: Tin
српски / srpski: Коса
svenska: Hår
Kiswahili: Nywele
தமிழ்: முடி
తెలుగు: వెంట్రుక
тоҷикӣ: Мӯй
Tagalog: Buhok
Türkçe: Kıl
тыва дыл: Чаъш
ئۇيغۇرچە / Uyghurche: چاچ
українська: Волосся
اردو: بال
vèneto: Caveji
Tiếng Việt: Lông
walon: Poyaedje
Winaray: Buhok
isiXhosa: Iinwele
მარგალური: თუმა
ייִדיש: האר
Yorùbá: Irun
中文: 毛发
Bân-lâm-gú: Mo͘
粵語: