Biografi

Biografi (bio: hirup; grafi:tulisan) nyaéta carita atawa katerangan anu sipatna non-fiksi ngeunaan kahirupan hiji jalma, boh anu hirup kénéh boh anu geus maot[1][2]. Dina biografi kawengku rupa-rupa informasi anu jéntré tur lengkep.[rujukan?] Dina tulisan biografi henteu ngan saukur aya idéntitas, tapi leuwih nyosok jero kana sakabéh aspék kahirupan tokoh, ti mimiti lahir nepi ka kaayaan panganyarna.[rujukan?] Biasana tulisan biografi ngamuat kahirupan tokoh anu dianggap penting ku hiji komunitas/masarakat.[rujukan?]

Unsur-unsur Biografi

Ieu di handap mangrupa hal-hal anu biasa aya dina tulisan Biografi, di antarana:

  1. Ngaran, lalandian, atawa jujuluk.[rujukan?]
  2. Kalahiran jeung asal-usul kulawargana.[rujukan?]
  3. Bentuk fisik jeung pasipatanana.[rujukan?]
  4. Pikiran atawa gagasan ti tokohna.[rujukan?]
  5. Karya jeung hasil gawéna.[rujukan?]
  6. Préstasi sarta pangajén nu pernah katarima.[rujukan?]
Other Languages
aragonés: Biografía
العربية: كتابة سيرة
asturianu: Biografía
azərbaycanca: Bioqrafiya
تۆرکجه: بیوقرافی
башҡортса: Биография
беларуская: Біяграфія
беларуская (тарашкевіца)‎: Біяграфія
български: Биография
भोजपुरी: जीवनी
বাংলা: জীবনী
brezhoneg: Buhezskrid
bosanski: Biografija
català: Biografia
Cebuano: Sugibuhi
کوردی: ژیاننامە
čeština: Biografie
Cymraeg: Cofiant
dansk: Biografi
Deutsch: Biografie
डोटेली: जीवनी
ދިވެހިބަސް: ޙަޔާތުނާމާ
Ελληνικά: Βιογραφία
English: Biography
Esperanto: Biografio
español: Biografía
eesti: Biograafia
euskara: Biografia
français: Biographie
Frysk: Biografy
Gaeilge: Beathaisnéis
Gàidhlig: Beath-eachdraidh
galego: Biografía
ગુજરાતી: જીવનચરિત્ર
עברית: ביוגרפיה
हिन्दी: जीवनचरित
hrvatski: Životopis
magyar: Életrajz
interlingua: Biographia
Bahasa Indonesia: Biografi
Ilokano: Biograpia
íslenska: Ævisaga
italiano: Biografia
日本語: 伝記
Basa Jawa: Biografi
ქართული: ბიოგრაფია
қазақша: Өмірбаян
한국어: 전기 (문학)
Кыргызча: Өмүр баян
Latina: Biographia
Ladino: Biografiya
Lingua Franca Nova: Biografia
lietuvių: Biografija
latviešu: Biogrāfija
मैथिली: जीवनी
Malagasy: Biôgrafia
македонски: Биографија
മലയാളം: ജീവചരിത്രം
Bahasa Melayu: Biografi
မြန်မာဘာသာ: အတ္ထုပ္ပတ္တိ
नेपाली: जीवनी
नेपाल भाषा: जीवनी
Nederlands: Biografie
norsk nynorsk: Biografi
norsk: Biografi
occitan: Biografia
ਪੰਜਾਬੀ: ਜੀਵਨੀ
polski: Biografia
português: Biografia
Runa Simi: Kawsay qillqa
Romani: Biografija
română: Biografie
русский: Биография
संस्कृतम्: जीवनी
srpskohrvatski / српскохрватски: Biografija
Simple English: Biography
slovenčina: Biografia
slovenščina: Biografija
shqip: Biografia
српски / srpski: Биографија
svenska: Biografi
Tagalog: Talambuhay
Türkçe: Biyografi
татарча/tatarça: Биография
українська: Біографія
اردو: سوانح
oʻzbekcha/ўзбекча: Biografiya
Tiếng Việt: Tiểu sử
Winaray: Biyograpiya
ייִדיש: ביאגראפיע
中文: 傳記
Bân-lâm-gú: Toān-kì
粵語: 傳記