Bawang daun

Bawang daun
Allium fistulosum pada suatu pertanian
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:Plantae
Divisi:Magnoliophyta
Kelas:Liliopsida
Order:Asparagales
Kulawarga:Alliaceae
Génus:Allium
Spésiés:Allium fistulosum
Sinonim[1][2]
  • Allium bouddae Debeaux
  • Allium fistulosum var. caespitosum Makino
  • Allium fistulosum var. giganteum Makino
  • Allium kashgaricum Prokh.
  • Allium saxatile Pall.
  • Allium wakegi Araki
  • Cepa fissilis Garsault
  • Cepa fistulosa (L.) Gray
  • Cepa ventricosa Moench
  • Kepa fistulosa (L.) Raf.
  • Phyllodolon fistulosum (L.) Salisb.
  • Porrum fistulosum (L.) Schur
Allium fistulosum

Bawang daun (Allium fistulosum L.) nyaéta salah sahiji tutuwuhan tina kulawarga Liliaceae.[3] Bawang daun mangrupa tutuwuhan sataun wangun jukut.[4] Disebut bawang daun sabab nu dikonsumsi ngan daunnan atawa bagian daun nu ngora kénéh.[4] Pangkal daunna wangun batang semu nu sifatna ngarumpun.[4] Batangna pendek jeung wangun cakram.[4] dina cakram éta bijil sirung daun jeung akar serabut.[4] Struktur kembangna sarua jeung bawang beureum.[4] Warna kembangna bodas.[4] Siki nu ngora kénéh warnana bodas, sanggeus kolot jadi warna hideung.[4] Lamun garing, siki ngora bakal jadi tipung.[4] Sababaraha kultivar bawang daun hésé kembangan di Indonésia sarua ogé jeung bawang beureum. Pikeun bisa kembangan dibutuhkeun suhu handap antara 5-10C salila sabulan.[4]Bawang daun ngandung Vitamin C, loba vitamin A, jeung saeutik vitamin B.[4] Kandungan gizi Bawang daun leuwih alus ti batan bawang beureum.[4] Dina kahirupan sapopoé, bawang daun dipaké salaku bumbu masakeun, utamana masakan Cina. éta bawang daun bisa méré rasa nu ngeunah.[4]

  • jenis bawang daun

Jenis bawang Daun

Bawang daun kaasup famili Liliacéae. Aya dua jenis bawang daun, nyaéta bawang bakung Allium fistulosum L.) jeung bawang prei (Allorum L.).[4] Bawang bakung atawa bawang semprong sok disebut sibol, sedengkeun bawang prei disebut leek. Bawang daun miboga sababaraha varietas.[4] Varietas nu populer nyaéta plumpung, nyonya jeung mambo.[4]


Nulis.jpg
  1. Tropicos
  2. The Plant List
  3. (id)Plantamor (diakses 1 April 2016)
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p Sunarjono, Hendro. 2013. Bertanam 36 Jenis Sayur. Jakarta:Penebar Swadaya ISBN 9790025793 ISBN 9789790025790
Other Languages
беларуская: Цыбуля-батун
བོད་ཡིག: ཙོང་།
brezhoneg: Sivolez
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Chĕ̤ng
čeština: Cibule zimní
Deutsch: Winterzwiebel
Esperanto: Vintra cepo
euskara: Tipuleta
فارسی: تره‌پیاز
français: Ciboule
客家語/Hak-kâ-ngî: Chhûng-é
hrvatski: Zimski luk
hornjoserbsce: Pózdnja cybla
Bahasa Indonesia: Bawang daun
Ido: Cibolo
日本語: ネギ
Basa Jawa: Bawang godhong
ქართული: ჭლაკვი
қазақша: Батун
한국어: 파 (종)
lingála: Ndɛmbi
Bahasa Melayu: Allium fistulosum
Nederlands: Stengelui
norsk nynorsk: Pipelauk
occitan: Cebola
русский: Лук-батун
српски / srpski: Аљма (биљка)
svenska: Piplök
Türkçe: Kış soğanı
українська: Батун
oʻzbekcha/ўзбекча: Batun piyozi
Tiếng Việt: Hành hoa
Vahcuengh: Coeng
中文:
Bân-lâm-gú: Chhang-á
粵語: