Asterales

Asterales
(Chrisanthemum) anggota ordo asterales
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:Plantae
Divisi:Magnoliophyta
Kelas:Magnoliopsida
Order:Asterales

Asterales nyaéta salah sahiji ordo tutuwuhan nu aya dina kelompok utama tutuwuhan kembangan (Angiospermae).[1] Compositae atawa Asteraceae mangrupa anggota tina ieu ordo.[1] Ieu tutuwuhan miboga kembang komposit nu diwangun ku loba kuntum leutik.[1] Aya sapuluh kulawarga séjéna nu patali kénéh jeung Asteracéae.[1] Asterales mangrupa ordo tutuwuhan kembangan nu diwangun ku 11 kulawarga jeung kira-kira 26.870 spésiés, kaasup 25.000 spésiés tina kulawarga Asteracéae (aster, onak, kembang panon poé) jeung 2.000 spésiés Campanulaceae (kembang torompét).[2][3] Asterales sumebar lega di sabagian gedé dunya jeung biasana mangrupa tutuwuhan hérba jeung sababaraha semak jeung nu balaradag kawas tangkal.[2] Karakteristik umumna mangrupa morfologi benang sari nu unik, nyéta batang benang sarina biasana ngawangun kumpulan padet atawa ngahiji kana tabung konsentris.[2] Dina asterales, molekul panyimpenan oligosakarida inulin ngagentian tipung.[2] Dina ordo Asterales, aya tutuwuhan pangan nu penting, kawas Helianthus annuus (kembang panon poé), Lactuca sativa (Salada), Cichorium sp. (sawi bodas).[2] Dina ordo ieu aya ogé nu kaasup rempah-rempah, parasa jeung tutuwuhan obat.[2]

  • referensi

Referensi

  1. a b c d (en)asterales the daisy family (diakses 9 Maret 2016)
  2. a b c d e f (en)Asterales (diakses 9 Maret 2016)
  3. (en)Asterales (diakses 9 Maret 2016)
Nulis.jpg
Other Languages
Afrikaans: Asterales
العربية: نجميات
asturianu: Asterales
azərbaycanca: Astraçiçəklilər
беларуская: Астракветныя
български: Asterales
català: Asterals
Cebuano: Asterales
corsu: Asterales
čeština: Hvězdnicotvaré
Deutsch: Asternartige
English: Asterales
Esperanto: Asteraloj
español: Asterales
euskara: Asterales
فارسی: میناسانان
français: Asterales
Nordfriisk: Asterales
galego: Asterales
עברית: אסטראים
hrvatski: Zvjezdanolike
Bahasa Indonesia: Asterales
italiano: Asterales
日本語: キク目
Basa Jawa: Asterales
한국어: 국화목
Latina: Asterales
lietuvių: Astriečiai
latviešu: Asteru rinda
Bahasa Melayu: Asterales
Nederlands: Asterales
norsk nynorsk: Korgplanteordenen
norsk: Asterales
occitan: Asterales
polski: Astrowce
پنجابی: تاریورگے
português: Asterales
română: Asterales
русский: Астроцветные
sicilianu: Asterales
Scots: Asterales
srpskohrvatski / српскохрватски: Asterales
Simple English: Asterales
slovenčina: Astrotvaré
српски / srpski: Asterales
Tagalog: Asterales
Türkçe: Asterales
українська: Айстроцвіті
Tiếng Việt: Bộ Cúc
West-Vlams: Asterales
中文: 菊目
粵語: 菊目