Asam karboksilat

Wangun umum asam karboksilat
Wangun 3D gugus karboksil
Modél ngeusi-rohang gogos karboksil

Dina kimia, asam karboksilat (ogé disebut asam alkanoat) nyaéta asam organik nu dicirikeun ku ayana gugus karboksil. Strukturna

R mangrupa hidrogén atawa gugus organik. Dina rumus kimia, ieu ogé biasa ditulis RCOOH).

Other Languages
Afrikaans: Karboksielsuur
беларуская (тарашкевіца)‎: Карбонавыя кісьлі
Deutsch: Carbonsäuren
føroyskt: Carboxylsýra
magyar: Karbonsavak
Bahasa Indonesia: Asam alkanoat
日本語: カルボン酸
한국어: 카복실산
latviešu: Karbonskābes
Bahasa Melayu: Asid karboksilik
Nederlands: Carbonzuur
norsk nynorsk: Karboksylsyre
română: Acid carboxilic
srpskohrvatski / српскохрватски: Karboksilna kiselina
Simple English: Carboxylic acid
slovenščina: Karboksilna kislina
svenska: Karboxylsyror
українська: Карбонові кислоти
oʻzbekcha/ўзбекча: Karbon kislotalar
Tiếng Việt: Axit cacboxylic
中文: 羧酸
文言: 羧酸
粵語: 羧酸