Ward Cunningham

Ward Cunningham
"Brion" and Ward-edited.jpg
Ward Cunningham në Wikimedia Foundation (2009)
I njohur për WikiWikiWeb, implementimi i parë i wiki

Ward Cunningham ose Howard G. Cunningham, u lind më 26 Maj të vitit 1949, është programues kompjuterik amerikan. Në rrethin e programuesve njihet edhe thjesht si Ward-i. U bë i njohur si themelues i wiki-t të parë që quhej WikiWikiWeb dhe si një ndër pionierët në “Design pattern” dhe në “Extreme programming (XP)” (shkenca kompjuterike që merren me software).

Ai filloi me programimin e WikiWikiWeb-it në vitin 1994 dhe bëri instalimin e saj në web më 25 Mars 1995 në “Portland Pattern Repository”.

Prej dhjetorit 2003 deri në tetor 2005 punoi për Microsoft-in. Tani punon në Eclipse Foundation.

  • botime të tij

Botime të tij

  • Bo Leuf, Ward Cunningham: The Wiki way: quick collaboration on the Web. Addison-Wesley, London 2001, ISBN 0-20-171499-X
  • Rick Mugridge, Ward Cunningham: Fit for developing software: framework for integrated tests. Prentice Hall Professional Technical Reference, Upper Saddle River, N.J. 2005, ISBN 0-32-126934-9
Other Languages
Afrikaans: Ward Cunningham
asturianu: Ward Cunningham
български: Уорд Кънингам
čeština: Ward Cunningham
Esperanto: Ward Cunningham
español: Ward Cunningham
français: Ward Cunningham
Bahasa Indonesia: Ward Cunningham
italiano: Ward Cunningham
한국어: 워드 커닝햄
latviešu: Vords Kaningems
Malagasy: Ward Cunningham
مازِرونی: وارد کانینگهام
Nederlands: Ward Cunningham
norsk nynorsk: Ward Cunningham
português: Ward Cunningham
română: Ward Cunningham
sicilianu: Ward Cunningham
Simple English: Ward Cunningham
Kiswahili: Ward Cunningham
Türkçe: Ward Cunningham
українська: Ворд Каннінгем