Stefan Lohner

E shën Severnit në Këln, ku ndorfta paraqitte derën e ralikuiarit
Madonna

Stefan Lohneri (* 1400\1410 ndofta në Mersburg në breg të liqenit të bodenit (Kostancës); † 1451Këln), ku dihet se i kanë banuar prindërit. Pas udhëtimit nëpër Holandë - që konkludohet sipas mjaft gjurmëve të ndikimit flaman në veprat e hershme - Lohneri u vendos në Këln rreth 1442, ende si i ri. Në këtë qytet të madhe të Rainës ai edhe u martua, dhe, më 1447, u zgjodh anëtar i Këshillit komunal. Vdiq në dhjetor 1451 në Këln, si viktimë e murtajës.

Other Languages
čeština: Stefan Lochner
Ελληνικά: Στέφαν Λόχνερ
español: Stefan Lochner
français: Stefan Lochner
italiano: Stephan Lochner
Nederlands: Stefan Lochner
norsk nynorsk: Stefan Lochner
português: Stefan Lochner
Türkçe: Stefan Lochner