Rrathët e drithërave

Rrathët e drithërave

Rrathët e drithërave janë forma dhe figura gjeometrike të vizatuara nëpër ara drithërash apo të mbjellash të ngjashme dhe që mund të shihen vetëm nga lartësia dhe ajri. Ato formohen nga shkelja, përkulja, thyerja, në një mënyrë të njëtrajtëshme, apo prerja e bimëve.

Kjo dukuri është vëzhguar që në vitet 1970Angli.

Other Languages
български: Житни кръгове
català: Agroglif
čeština: Kruhy v obilí
Deutsch: Kornkreis
Ελληνικά: Αγρογλυφικά
English: Crop circle
Esperanto: Agroglifoj
euskara: Soro-zirkulu
ગુજરાતી: ક્રોપ સર્કલ
hrvatski: Likovi u žitu
magyar: Gabonakör
Bahasa Indonesia: Lingkaran tanaman
Latina: Agroglypha
Bahasa Melayu: Bulatan tanaman
Nederlands: Graancirkel
norsk nynorsk: Kornsirkel
norsk: Kornsirkel
slovenčina: Kruh v obilí
slovenščina: Žitni krog
српски / srpski: Ликови у житу
українська: Кола на полях
中文: 麥田圈