Millisekonda

Njësimatëse e kohës e nivelit 10−3.


Kalendari që përdoret në Shqipëri është Kalendari Gregorian.
Formati i datës vendos formën, në të cilën do të pasqyrohet Data dhe Ora.
MijëvjeçarShekullDekadëVitMuajJavë
DitëOrëMinutëSekondëMillisekondë 
Ngjarjet e një dekade
Dekadat nga 1290 p.e.re deri më sot
Ngjarjet e një viti
Çdo vit nga 400 p.e.re deri më sot
Përvjetorë historikë
Të gjitha ditët e një viti
Kronologjia është strukturimi i kohës.
Kozmologjia merret me zhvillimin kohor të universit.
Historia e tokës ndahet në Gjeologjinë historike dhe në Shkallën kohore të gjeologjisë.
Historia e natyrës analizon nëpërmjet Paleontologjisë qëniet e gjalla dhe rrethanat e tyre të jetesës.


Other Languages
العربية: ملي ثانية
asturianu: Milisegundu
български: Милисекунда
català: Mil·lisegon
Deutsch: Millisekunde
English: Millisecond
español: Milisegundo
euskara: Milisegundo
français: 1 E-3 s
galego: Milisegundo
客家語/Hak-kâ-ngî: Hò-miéu
italiano: Millisecondo
日本語: ミリ秒
한국어: 밀리초
македонски: Милисекунда
Nederlands: Milliseconde
norsk nynorsk: Millisekund
polski: Milisekunda
português: Milissegundo
sicilianu: Millisecunnu
Simple English: Millisecond
svenska: Millisekund
Winaray: Milisegundo
粵語: 毫秒