Lista e vendeve sipas sipërfaqes

Merge-arrows.svg
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Lista e shteteve sipas sipërfaqes të bashkohen në një artikull të vetëm. Lista e vendeve sipas sipërfaqes


Kjo është lista e vendeve sipas sipërfaqes.

Renditja
VendiTotali km²Tokë km²Ujë km²% ujëShënime
Bota51007200014894000036113200070.8
&0000000000000001.0000001Rusia Rusia17098242163777427205004.21Shteti më i madh në botë
Antarktida140000001400000000(98%) e tokës e mbuluar nga akulli.
&0000000000000002.0000002Flag of Canada.svg Kanadaja998467090935078911638.93Shteti më i madh në Amerikën e Veriut.
&0000000000000003.0000003 E duskutueshmeKina Kina970696195699011370601.41Shteti më i madh i vendosur totalisht në Azi.
&0000000000000003.0000003 E duskutueshmeFlag of the United States.svg SHBA962909191589604701312.23Shteti i 2-të më i madh në Amerikën e Veriut.
&0000000000000005.0000005Flag of Brazil.svg Brazili85148778459417554600.65Shteti më i madh në Amerikën e Jugut dhe në Hemisferën e jugut.
&0000000000000006.0000006Australia Australia76920247682300589200.76Shteti më i madh në Oqeani dhe shteti më i madh pa kufij tokësorë.
&0000000000000007.0000007India India316641429731933140709.55
&0000000000000008.0000008Argjentina Argjentina27804002736690437101.57
&0000000000000009.0000009Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani27249002699700252000.92
&0000000000000010.00000010Algjeria Algjeria2381741238174100Shteti më i madh në Afrikë
&0000000000000011.00000011Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos23448582267048778103.32
&0000000000000012.00000012flamuri Groenlanda (Danimarka)2166086216608600Pjesë e Mbrëtërisë së Danimarkës. Ishulli më i madh i cili nuk është kontinent.
&0000000000000013.00000013Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite2149690214969000
&0000000000000014.00000014Flag of Mexico.svg Meksika19643751943945204301.04
&0000000000000015.00000015Flag of Indonesia.svg Indonezia19045691811569930004.88
&0000000000000016.00000016flamuri Sudani18614841765050964345.18
&0000000000000017.00000017Flag of Libya.svg Libia1759540175954000
&0000000000000018.00000018Irani Irani164819515315951166007.07
&0000000000000019.00000019Mongolia Mongolia15641101553556105600.68
&0000000000000020.00000020Peru Peru1285216127999652200.41
&0000000000000021.00000021flamuri Çadi12840001259200248001.93
&0000000000000022.00000022Flamuri Nigeri126700012667003000.02
&0000000000000023.00000023Angola Angola1246700124670000
&0000000000000024.00000024Flag of Mali.svg Mali12401921220190200021.61
&0000000000000025.00000025flamuri Afrika jugore1221037121447046200.38
&0000000000000026.00000026Flag of Colombia.svg Kolumbia114174810387001002108.8
&0000000000000027.00000027Etiopia Etiopia110430010000001043000.7
&0000000000000028.00000028Flamuri Bolivia10985811083301152801.39
&0000000000000029.00000029flamuri Mauritania1025520103070000
&0000000000000030.00000030Flag of Egypt.svg Egjipti100200099545060000.6
&0000000000000031.00000031Tanzania Tanzania945087885800615006.49
&0000000000000032.00000032Flag of Nigeria.svg Nigeria923768910768130001.41
&0000000000000033.00000033Flag of Venezuela.svg Venezuela912050882050300003.29
&0000000000000034.00000034Flag of Pakistan.svg Pakistani881912856692252202.86
&0000000000000035.00000035flamuri Namibia82426882329010020.12
&0000000000000036.00000036Flag of Mozambique.svg Mozambiku801590786380130001.63
&0000000000000037.00000037Turqia Turqia783562769632139301.78
&0000000000000038.00000038Flag of Chile.svg Kili756102743812122901.63
&0000000000000039.00000039Flag of Zambia.svg Zambia75261274339892201.23
&0000000000000040.00000040Birmania Birmania676578653508230703.41
&0000000000000041.00000041Afganistani Afganistani65223065223000
&0000000000000042.00000042Sudani i Jugut Sudani i Jugut644329610950333795.18
&0000000000000043.00000043Franca Franca64067964042733740.52Përfshin rajonet përtej detit, por përjashton territoret përtej detit që jepen veçmas në tabelë.
&0000000000000044.00000044Flag of Somalia.svg Somalia637657627337103201.62
&0000000000000045.00000045flamuri Republika e Afrikës Qendrore62298462298400
&0000000000000046.00000046Ukraina Ukraina603500579330242204.01Shteti më i madh i vendosur plotësisht në Europë.
&0000000000000047.00000047flamuri Madagaskari58704158154055010.94
&0000000000000048.00000048flamuri Bocvana582000566730150002.58
&0000000000000049.00000049Kenia Kenia580367569140112271.93
&0000000000000050.00000050Flamuri Jemeni52796852796800
&0000000000000051.00000051Tailanda Tailanda51312051089022300.43
&0000000000000052.00000052Spanja Spanja50599249898063901.26
&0000000000000053.00000053Flamuri Turkmenistani488100469930181703.72
&0000000000000054.00000054Flag of Cameroon.svg Kameruni47544247271027300.57
&0000000000000055.00000055flamuri Papua Guinea e Re46284045286099802.16
&0000000000000056.00000056Suedia Suedia450295410335399608.87
&0000000000000057.00000057Uzbekistani Uzbekistani447400425400220004.92
&0000000000000058.00000058Flag of Morocco.svg Maroku4465504463002500.06
&0000000000000059.00000059Iraku Iraku4383174373679500.22
&0000000000000060.00000060Flamuri Paraguai40675239730294502.32
&0000000000000061.00000061Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja39075738684739101
&0000000000000062.00000062Japonia Japonia377930364485134303.55
&0000000000000063.00000063Gjermania Gjermania35711434867283502.34
&0000000000000064.00000064Flag of the Republic of the Congo.svg Republika e Kongos3420003415005000.15
&0000000000000065.00000065Finlanda Finlanda3384243038153433010.15
&0000000000000066.00000066Vietnami Vietnami331212310070211406.38
&0000000000000067.00000067Malajzia Malajzia33080332961311900.36
&0000000000000068.00000068Norvegjia Norvegjia323802304282195206.03
&0000000000000069.00000069Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë32246331800344601.38
&0000000000000070.00000070Polonia Polonia3126793118887912.7
&0000000000000071.00000071Omani Omani30950030950000
&0000000000000072.00000072Italia Italia30133629414072002.39
&0000000000000073.00000073Filipinet Filipinet30000029817018300.61
&0000000000000074.00000074Burkina Faso Burkina Faso2729672738004000.15
&0000000000000075.00000075Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re27046726244343951.65
&0000000000000076.00000076flamuri Gaboni267668257667100003.74
&0000000000000077.00000077Saharaja Perëndimore26600026600000Territor i diskutuar.
&0000000000000078.00000078Flag of Ecuador.svg Ekuadori25636927684167202.37
&0000000000000079.00000079Flag of Guinea.svg Guineja2458572457171400.06
&0000000000000080.00000080Britania e Madhe Britania e Madhe24290024193016800.69Përveç dominioneve përtej deteve.
&0000000000000081.00000081Flag of Uganda.svg Uganda2415501971004393818.23
&0000000000000082.00000082Flag of Ghana.svg Gana238533227533110004.61
&0000000000000083.00000083Rumania Rumania23839122989185003.57
&0000000000000084.00000084flamuri Laosi23680023080060002.53
&0000000000000085.00000085Flamuri Guajana214969196849181208.43
&0000000000000086.00000086Bjellorusia Bjellorusia20760020290047002.26
&0000000000000087.00000087flamuri Kirgistani19995119180181504.08
&0000000000000088.00000088Senegali Senegali19672219253041922.13
&0000000000000089.00000089Flag of Syria.svg Siria18518018363015500.84
&0000000000000090.00000090Kamboxhia Kamboxhia18103517651545202.5
&0000000000000091.00000091Flag of Uruguay.svg Uruguaji18103417501512000.68
&0000000000000092.00000092bandiera Surinami16382015600078204.77Shteti më i vogël në Amerikën Jugore.
&0000000000000093.00000093Tunizia Tunizia16361015536082505.04
&0000000000000094.00000094Bangladeshi Bangladeshi147570130168138309.6
&0000000000000095.00000095Nepali Nepali14718114335138302.6
&0000000000000096.00000096Taxhikistani Taxhikistani14310014151025901.81
&0000000000000097.00000097Greqia Greqia13195713064713100.99
&0000000000000098.00000098Flag of Nicaragua.svg Nikaragua130373119990103807.96
&0000000000000099.00000099Flag of North Korea.svg Koreja e Veriut1205381204081300.11
&0000000000000100.000000100flamuri Malavi118484940802440420.6
&0000000000000101.000000101flamuri Eritrea1176001010001660014.12
&0000000000000102.000000102Benini Benini11262211062220001.78
&0000000000000103.000000103Flamuri i Hondurasit Honduras1124921118902000.18
&0000000000000104.000000104flamuri Liberia111369963201504913.51
&0000000000000105.000000105Bullgaria Bullgaria11087910848923902.16
&0000000000000106.000000106Kuba Kuba10988410982010400.94
&0000000000000107.000000107Flag of Guatemala.svg Guatemala10888910715917301.59
&0000000000000108.000000108Islanda Islanda10300010025027502.67
&0000000000000109.000000109Flag of South Korea.svg Korea Jugore998289692028002.81
&0000000000000110.000000110Hungaria Hungaria930288960834203.68
&0000000000000111.000000111Portugalia Portugalia92090914706200.67
&0000000000000112.000000112Flag of Jordan.svg Jordania89342888025400.6
&0000000000000113.000000113Azerbajxhani Azerbajxhani866008262939714.59
&0000000000000114.000000114Austria Austria838718244514261.7
&0000000000000115.000000115Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe836008360000
&0000000000000116.000000116Republika Çeke Republika Çeke788657724716202.05
&0000000000000117.000000117Serbia Serbia77474773741000.13
&0000000000000118.000000118Panama Panama754177434010801.43
&0000000000000119.000000119flamuri Sierra Leone71740716201200.17
&0000000000000120.000000120Irlanda Irlanda702736888313901.98
&0000000000000121.000000121Gjeorgjia Gjeorgjia697006970000
&0000000000000122.000000122flamuri Sri Lanka656106273228784.4
&0000000000000123.000000123Lituania Lituania653006268026204.01
&0000000000000124.000000124Flag of Latvia.svg Letonia645596224923403.62
&0000000000000125.000000125Flamuri Svalbard (Norvegjia)620456204500
&0000000000000126.000000126flamuri Togo567855438524004.23
&0000000000000127.000000127Kroacia Kroacia56594559746201.1
&0000000000000128.000000128Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina5112951187100.02
&0000000000000129.000000129flamuri Kosta Rika5110051060400.08
&0000000000000130.000000130Sllovakia Sllovakia49037481059301.9
&0000000000000131.000000131Flamuri Republika Dominikane48671483203500.72
&0000000000000132.000000132Estonia Estonia452274238828406.28
&0000000000000133.000000133Danimarka Danimarka43094424346601.53Vetëm territori europian, pa Groenlandën dhe ishujt Faroe.
&0000000000000134.000000134Holanda Holanda4185033893765018.41Përfshin Holandën e Karaibeve, por përjashton shtetet e tiera në Mbretërinë e Holandës.
&0000000000000135.000000135flamuri Zvicra412843999712803.1
&0000000000000136.000000136flamuri Butani383943839400
&0000000000000137.000000137Taivani Taivani3619332260372010.34
&0000000000000138.000000138flamuri Guinea-Bissau3612528120800522.16
Somaliland342382610080012.64pjesë e Somalisë
&0000000000000139.000000139Moldavia Moldavia33846328919602.84
&0000000000000140.000000140Belgjika Belgjika30528302782500.82
&0000000000000141.000000141flamuri Lesoto303553035500
&0000000000000142.000000142Armenia Armenia297432820315405.18
&0000000000000143.000000143bFlamuri Ishujt Solomon28896279869103.15
&0000000000000144.000000144Shqipëria Shqipëria287482739813504.7
&0000000000000145.000000145flamuri Guinea Ekuatoriale280512805100
&0000000000000146.000000146Flag of Burundi.svg Burundi278342568021507.73
&0000000000000147.000000147Flag of Haiti.svg Haiti27750275601900.68
&0000000000000148.000000148Ruanda Ruanda263382466816706.34
&0000000000000149.000000149Republika e Maqedonisë Maqedonia25713254332801.09
&0000000000000150.000000150flamuri Xhibuti2320023180200.09
&0000000000000151.000000151Belize Belize22966228061600.7
&0000000000000152.000000152flamuri El Salvador21041207213201.52Shteti më i vogël në Amerikën e Veriut.
&0000000000000153.000000153Izraeli Izraeli20770203304402.12
&0000000000000154.000000154Flag of Slovenia.svg Sllovenia20273201511220.6
&0000000000000155.000000155Kaledonia e Re (Francë)18575182753001.62
&0000000000000156.000000156flamuri Fixhi182721827400
&0000000000000157.000000157flamuri Kuvajti178181781800
&0000000000000158.000000158Suazilendi Suazilendi17364172041600.92
&0000000000000159.000000159Timori Lindor Timori Lindor148741487400
&0000000000000160.000000160Bahamas Bahamet1394310010387027.88
&0000000000000161.000000161Mali i Zi Mali i Zi13812134523602.61
&0000000000000162.000000162Vanuatu Vanuatu121891218900
&0000000000000163.000000163Ishujt Falkland (Mbretëria e Bashkuar)121731217300
&0000000000000164.000000164flamuri Katari115861158600
&0000000000000165.000000165flamuri Gambia1129510000129511.47Shteti më i vogël në Afrikën kontinentale.
&0000000000000166.000000166flamuri Xhamajka10991108311601.46
&0000000000000167.000000167Kosova Kosova10887
&0000000000000168.000000168Flag of Lebanon.svg Libani10452102301701.63Shteti më i vogël në Azi.
&0000000000000169.000000169Qipro Qipro92519241100.11
&0000000000000170.000000170Portoriko Portoriko (SHBA)88708870492135.69
&0000000000000171.000000171flamuri Tokat Franceze Jugore e Antarktike (Franca)7747766879.81.03
&0000000000000172.000000172Flamuri Tokat e Paqësorit të zotëruara nga SHBA6959.4122.41693799.68
&0000000000000173.000000173Flag of Palestine.svg Palestina62205640220?
&0000000000000174.000000174Flag of Brunei.svg Brunei576552655008.67
&0000000000000175.000000175Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago5130512800
&0000000000000176.000000176flamuri Kepi i Gjelbër4033403300
&0000000000000177.000000177flamuri Polinezia franceze (Franca)400038273408.16
&0000000000000178.000000178Ishujt e Xhorxhias Jugore dhe Sanduiçit të Jugut Ishujt e Xhorxhias Jugore dhe Sanduiçit të Jugut (Mbretëria e Bashkuar)3903390300
&0000000000000179.000000179Samoa Samoa28422821100.35
&0000000000000180.000000180Luksemburgu Luksemburgu2586258600
&0000000000000181.000000181flamuri Mauritiusi20402030100.49
&0000000000000182.000000182flamuri Komoros1862186200
&0000000000000183.000000183flamuri Ishujt Faroe (Danimarka)1393139300.00
&0000000000000184.000000184Hong Kongu Hong Kongu (Kina)11041054504.53
&0000000000000185.000000185Sao Tome dhe Principe Sao Tome dhe Principe96496400
&0000000000000186.000000186Ishujt e Turks dhe Caicos Ishujt e Turks dhe Caicos (Mbretëria e Bashkuar)94843000
&0000000000000187.000000187flamuri Kiribati81181100
&0000000000000188.000000188Bahraini Bahraini76576500
&0000000000000189.000000189Flamuri Dominika75175100
&0000000000000190.000000190Tonga Tonga747717304.02
&0000000000000191.000000191Singapori Singapori710687101.43
&0000000000000192.000000192flamuri Federata Mikroneziane70270200.00
&0000000000000193.000000193bandiera Shën Lucia616606101.62
&0000000000000194.000000194Flamuri i Ishullit të jeriut Ishulli i Njeriut (Mbretëria e Bashkuar)57257200
&0000000000000195.000000195flamuri Guam (SHBA)54954400
&0000000000000196.000000196Andora Andorra46846800
&0000000000000197.000000197Ishujt e Marianës Veriore Ishujt e Marianës Veriore (SHBA)46446400
&0000000000000198.000000198Palau Palau45945900
&0000000000000199.000000199Sejshellet Sejshellet45245500Shteti më i vogël në Afrikë.
&0000000000000200.000000200bandiera Kuraçao (Holanda)44444400
&0000000000000201.000000201Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda442442.600
&0000000000000202.000000202Barbados Barbados43043000
&0000000000000203.000000203flamuri Ishujt Heard dhe McDonald (Australia)41241200
&0000000000000204.000000204Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet38938900
&0000000000000205.000000205Flamuri Jan Mayen (Norvegjia)37737700
&0000000000000206.000000206Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara (SHBA)347346156481.88
&0000000000000207.000000207flamuri Grenada34434400
&0000000000000208.000000208Malta Malta31631600
&0000000000000209.000000209Flamuri Ishulli Shën Elena, Ascension dhe Tristan da Cunha (Mbretëria e Bashkuar)30830800
&0000000000000210.000000210flamuri Maldivet30029800Shteti më i vogël në Azi.
&0000000000000211.000000211 Ishujt Cayman (Mbretëria e Bashkuar)26426400
&0000000000000212.000000212bandiera Saint Kits dhe Nevis26126100Shteti më i vogël në Amerikë dhe në Hemisferën perëndimore.
&0000000000000213.000000213Niue Niue (Zelanda e Re)26026000
&0000000000000214.000000214Flamuri Akrotiri dhe Dhekelia (Mbretëria e Bashkuar)253.8253.80.10.001
&0000000000000215.000000215Flamuri Shën Pierre dhe Miquelon (Franca)24224200
&0000000000000216.000000216flamuri Ishulli Kuk (Zelanda e Re)23623600
&0000000000000217.000000217flamuri Samoa Amerikane (SHBA)19919900
&0000000000000218.000000218Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall1811811167398.47
&0000000000000218.000000218flamuri Aruba (Holanda)18018000
&0000000000000219.000000219Lihtenshtajni Lihtenshtajni16016000
&0000000000000220.000000220Flag of the British Virgin Islands.svg Ishujt e Virgjër Britanikë (Mbretëria e Bashkuar)15115100
&0000000000000221.000000221Flamuri Wallis dhe Futuna (Franca)14214200
&0000000000000222.000000222flamuri Ishulli i Krishtlindjeve (Australia)13513500
&0000000000000223.000000223flamuri Ishulli Xhersi (Mbretëria e Bashkuar)11611600
&0000000000000224.000000224flamuri Montserrati (Mbretëria e Bashkuar)10210200
&0000000000000225.000000225Anguilla Anguilla (Mbretëria e Bashkuar)919100
&0000000000000226.000000226flamuri Guernsey (Mbretëria e Bashkuar)787800
&0000000000000227.000000227San Marino San Marino616100
&0000000000000228.000000228flamuri Territori Britanik në Oqeanin Indian (Mbretëria e Bashkuar)60605434099.89
&0000000000000229.000000229flamuri Saint Martin (Franca)5454.40.1'0.001
&0000000000000230.000000230Bermuda Bermuda (Mbretëria e Bashkuar)545400
&0000000000000231.000000231flamuri Ishulli Bouvet (Norvegjia)494900
&0000000000000232.000000232flamuri Ishujt Pitcairn (Mbretëria e Bashkuar)474700
&0000000000000233.000000233flamuri Ishulli Norfolk (Australia)363600
&0000000000000234.000000234flamuri Sint Maarten (Holanda)343400
&0000000000000235.000000235flamuri Makao (Kina)3028.200
&0000000000000236.000000236flamuri Tuvalu262600
&0000000000000237.000000237Flag of Nauru.svg Naurua212100Vendi ishullor më i vogël.
&0000000000000238.000000238flamuri Shën Barthélemy (Franca)21210.10.001
&0000000000000239.000000239flamuri Ishujt Kokos e Keeling (Australia)141400
&0000000000000240.000000240flamuri Tokelau (Zelanda e Re)121200
&0000000000000241.000000241flamuri Gjibraltari (Mbretëria e Bashkuar)66.500
&0000000000000242.000000242Flamuri Ishulli Wake (SHBA)6.56.500
&0000000000000243.000000243Flamuri Ishulli Clipperton (Franca)6600
&0000000000000244.000000244Flamuri Ishulli Navassa (SHBA)5.45.400
&0000000000000245.000000245Flamuri Ishujt Ashmore dhe Cartier (Australia)5500
&0000000000000246.000000246Flamuri Ishujt e detit Coral (Australia)2.92.900
&0000000000000247.000000247Monaku Monako2200
&0000000000000248.000000248Flag of the Vatican City.svg Vatikani0.440.4400Vendi më i vogël në botë.
  • shiko edhe

Shiko edhe

Other Languages
беларуская (тарашкевіца)‎: Сьпіс краінаў паводле плошчы
srpskohrvatski / српскохрватски: Lista država po površini
oʻzbekcha/ўзбекча: Davlatlar statistikasi - Maydon