Hennig Brand

Hennig Brand lindi më 1630Gjermani dhe vdiq 1692. Ishte mjek dhe alkimist gjerman. Pas karierës së tij togeri, mjeku bëri zbulimin e elementit kimik fosforin (Phosphor), dhe ky element kimik ishte një prej elementeve të para të zbuluar gjatë historisë së kimisë të epokës së re.

Other Languages
العربية: هينيغ براند
azərbaycanca: Henniq Brand
català: Hennig Brandt
čeština: Hennig Brand
Deutsch: Hennig Brand
English: Hennig Brand
Esperanto: Hennig Brand
español: Hennig Brand
français: Hennig Brand
italiano: Hennig Brand
kurdî: Hennig Brand
Nederlands: Hennig Brand
polski: Hennig Brand
português: Henning Brand
русский: Бранд, Хенниг
svenska: Henning Brand
українська: Генніг Бранд