Hazreti

Hazreti ( Arabisht: حضرة Hadrah; Urdu: حضرت‎ Hazrat) është fjalë arabe e cila përdoret për ta nderuar një person. Në besimin Islam ka dymbëdhjetë Hazretë që janë të mëdhenjë, në mesin e tyre janë Muhammedi, Musai, Ibrahimi dhe Isai. Fjala "Hazret" është përdorur për: Hazret Muhammedin, Hazret Musain, Hazret Aliun, Hazret Omerin, Hazret Othmanin, Hazret Ebu Bekrin, Hazret Haxherën, Hazret Ahmedin dhe Hazret Inayatin. Ky titull është i ngjajshëm me titullin "Sama" e cila është në gjuhën japoneze.

Other Languages
العربية: حضرة (لقب)
অসমীয়া: হজৰত
বাংলা: হযরত
English: Hadrat
español: Hazrat
فارسی: حضرت
ਪੰਜਾਬੀ: ਹਜ਼ਰਤ
Türkçe: Hazret