Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç

Flag of the United Kingdom.svg
South Georgia and
the South Sandwich Islands
Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svgEmblema - Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç
FlamuriStema
Vendndodhja - Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç

Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç (GjJIJS) (Anglisht: South Georgia and the South Sandwich Islands) është një Territor Britanik përtej Detit në Atlantikun Jugor. Ajo është një përmbledhje ishujsh të paaritshëm që përbëhen nga Gjeorgjia Jugore – e cila është rreth 170 km me 29 km dhe është pa diskutim ishulli më i madh në këtë territor – dhe një zinxhir i shijve më të vegjël të njohur si Ishujt Jugorë Sanduiç të cilët shtrihen rreth 400 milje në juglindje.

Historia

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Historia e Gjeorgjisë Jugore dhe Ishujve Jugorë Sanduiç.


Other Languages
srpskohrvatski / српскохрватски: Južna Georgija i arhipelag Južni Sandwich