Fizika e trupave të ngurtë

Fizika e trupave të ngurtë është degë e fizikës e cila merret me studimin e vetive fizike dhe bashkëveprimeve të trupave të ngurte. Studimi i trupave të ngurte mund të ndahet në dy kategori kryesore:: studimi eksperimentalë dhe studimi teorikë

Një nga nëndegët më premtuese të fizikës së trupave të ngurtë sot është studimi i sistemeve në përmasa nano-metrike, nano-strukturat. Këto studime të kombinuara me zbulimet e reja në ketë fushë, kanë mundësuar shume te reja teknologjike të kohës së fundit si p.sh. : memoria e kompjuterit, memoriet me vëllim të vogël të ashtuquajtura USB.Other Languages
čeština: Pevnost (fyzika)
suomi: Lujuusoppi
Gaeilge: Righneas
Bahasa Indonesia: Kekuatan bahan
日本語: 材料力学
한국어: 재료역학
Nederlands: Sterkteleer
norsk nynorsk: Fastleikslære
srpskohrvatski / српскохрватски: Nauka o čvrstoći
Simple English: Strength of materials
slovenščina: Trdnost
српски / srpski: Nauka o čvrstoći
Türkçe: Mukavemet
українська: Опір матеріалів
Tiếng Việt: Sức bền vật liệu
中文: 材料力学