Club Penguin

Logo e Lojës.

Club Penguin është lojë online(MMO)që përfshin një botë virtuale që përmban lojra online dhe aktivitete të ndryshme.E krijuar nga kompania New Horizon Interactive(tani e njohurë si Disney Canada Inc.).Pas beta-testimit ,Club Penguin u vë në dispozicion të publikut më 24 tetor 2005.Në 2007 Club Penguin kishte 30 milion llogari të pordoruesve.Deri në korrik të 2013 Club Penguin kishte 200 milion logari të pordoruesve.

Maskotat

Pinguinët e famshëm,ose maskotat,janë karaktere që i përshtaten ngjarjeve.Maskotat mund të takohen gjatë festave.Çdo maskot ka veshje speciale.Më posht keni një list të moskotave:

  • Gary the Gadget Guy -është shkenctar,agjent i EPF-s(Elite Penguin Force),Ish agjent i PSA(Penguin Secret Agency),Shpikës,etj.
  • Rockhopper -është pirat miqësor që zakonishtë ankoron me anijen e tij në ishullin e Club Penguinit me anijen e tij,"The Migrator".Ai gjithëmon shihet me pufflin e tij,Yarr.
  • Aunt Artic -është gazetarja e Club Penguin Times,ajo gjithashtu njihet me emrin e koduar të EPF-s ,The Director.
  • Sensei -është një ninxha që së pari u paraqit gjatë zbulimit të Dojo-s në Nëntor 2008.
Other Languages
العربية: كلاب بنغوين
български: Club Penguin
català: Club Penguin
Deutsch: Club Penguin
English: Club Penguin
Esperanto: Club Penguin
español: Club Penguin
français: Club Penguin
hrvatski: Club Penguin
magyar: Club Penguin
Bahasa Indonesia: Club Penguin
ქართული: Club Penguin
한국어: 클럽펭귄
lietuvių: Club Penguin
latviešu: Club Penguin
Nederlands: Club Penguin
polski: Club Penguin
português: Club Penguin
română: Club Penguin
русский: Club Penguin
Simple English: Club Penguin
svenska: Club Penguin
Türkçe: Club Penguin
українська: Club Penguin