Black Rebel Motorcycle Club

Foto nga koncerti i grupit në Eurockéennes de Belfort 2013

Black Rebel Motorcycle Club (shpeshherë shkruar shkurt BRMC) është një grup amerikan rok nga San Francisco, CA (Kaliforni). Grupi përbëhet nga Peter Hayes (vokal, kitarë), Robert Levon Been (bas, vokal) dhe Lea Shapiro (bateri). Ish-bateristi Nick Jago u largua nga grupi në vitin 2008 që të përqëndrohet në projektin e tij solo.[1]

Grupi ka krijuar shtatë albume në studio: B.R.M.C. (2001), Take Them On, On Your Own (2003), Howl (2005), Baby 81 (2007), The Effects of 333 (2008), Beat the Devil's Tattoo (2010) dhe Specter at the Feast (2013). Dhe gjithashtu disa EPS, dhe albume nga koncerte live.[2]

Anëtarët e Black Rebel Motorcycle Club janë të influencuar nga grupe si: Brian Jonestown Massacre, The Verve, The Rolling Stones, T. Rex, The Velvet Underground, The Call, Love and Rockets, Daniel Ash, dhe The Jesus and Mary Chain.

Other Languages