Торе де Мигел Сесмеро

Торе де Мигел Сесмеро, Шпанија
Амблем на Торе де Мигел Сесмеро, Шпанија
Амблем
EspañaLoc.svg
Координати: 38°37′N 6°48′W / 38°37′N 6°48′W / 38.617; -6.800CEST ([1]

Торе де Мигел Сесмеро — општина сместена во покраината Бадахос, Екстремадура, Шпанија (Европа).

Во моментот во оваа општина се гради втората сончево-топлинска централа во Европа, со што ќе се помогне зво зачувувањето на животната средина.

Other Languages