Пуеблонуево дел Гвадијана

Грб на Пуеблонуево дел Гвадијана

Пуеблонуево дел Гвадијана (шпански: Pueblonuevo del Guadiana) е општина која се наоѓа во покраината Бадахоз, во автономната заедница Екстремадура. Зафаќа површина од 29 км² и има население од 1.993 жители.

Општината се наоѓа во сливното подрачје на реката Гвадијана.
Other Languages